Copilul de suflet al lui Jean Constantin i-a respectat ultima dorinţă. Are grijă şi azi de "Caliopi", aşa cum i-a promis

Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons

Jean Constantin i-a lăsat-o moştenire pe "Caliopi" fiului său de suflet, Ionuţ.

Marele actor Jean Constantin nu a avut copii, dar l-a ţinut pe lângă el pe Ionuţ Galani, astăzi artist. I-a lăsat moştenire barca lui de suflet pe care a botezat-o după numele mamei sale, Caliopi.

Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean, a fost considerat "maestrul comediei". A încântat generaţii la rând cu rolurile pe care le-a animat în stilu-i caracteristic. A rămas în inimile românilor drept Ismail din "Toate pânzele sus" şi Patraulea din "B. D." Născut la Techirghiol, cu rădăcini grecești din partea mamei născute la Salonic, "Jenică", așa cum îl alintau colegii,  a jucat în peste 80 de filme și a fost nelipsit de la Revelioanele pe care le savuram în anii comunismului.

Marele regret al artistului a fost că nu a avut copii. Dar "a crescut" şi a instruit un copil pe care l-a întâlnit pe litoral şi căruia, după moartea sa din 26 mai 2010, i-a lăsat moştenire barca lui, Caliopi. L-a rugat încă din timpul vieţii să aibă grijă de ea şi să o întreţină cum poate mai bine. Şi aşa a făcut Ionuţ Galani, astăzi bărbat în toată firea, tată a doi copii şi artist.

“Eram pentru marele actor ca și copilul lui”

Este mărturia lui Ionuţ, oriunde este invitat să vorbească despre Jean Constantin. "Barca are o valoare sentimentală pentru mine. Mi-a lăsat-o mie pentru că eu eram pentru marele actor ca şi copilul său. Iniţial, m-am gândit să o reabilitez şi să o expun în Portul Tomis, acolo unde o ţinea Jean, dar apoi m-am gândit că este mai bine să o duc pe Lacul Siutghiol şi să mă plimb cu ea până la Insula Ovidiu“, a mărturisit, pentru adevarul.ro, Ionuţ Galani. A dus-o la Tulcea, unde barca de patru locuri şi cu un motor de 50 cai putere a devenit sigură pentru a fi lansată la apă.

Aşa arată Ionuţ Galani astăzi:

                   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel