În ultima perioadă, apar tot mai multe cazuri de copii cu simptome de febră, tuse, vomă și chiar otită. Am discutat cu medicul Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balș, care ne-a explicat despre ce este vorba, de fapt, și cum ar trebui să acționeze părinții.
"Nu se poate trage concluzia că este un microrganism anume (n.r. întrebat dacă poate fi vorba despre un virus). Dacă începe sezonul de infecţie respiratorie, este evident că este o circulaţie care devine mai intensă - şi gripală, şi aşa mai departe - și, atunci, este logic să am mai multe cazuri cu manifestare. Ele pot fi virale, pot fi bacteriene... până la urmă, exact ce spuneați, poate fi otită sau nu. În general, când ai o infecţie virală, de obicei simptomatologia este cu o paletă largă - poţi să ai şi la nivel digestiv, de toate felurile.
Nu este nimic de mirare şi este un lucru care se întâmplă, în general, când vorbim de ceva viral. Nu trebuie să ne mire nicicum. Otita este legată de infecţia de la ureche şi poate să fie virală, bacteriană, indiferent de vârstă, poate mai degrabă la copii.
Părinţii ar trebui să ia legătura întâi cu medicul de familie sau medicul pediatru şi apoi să ajungă şi la cea mai apropiată cameră de gardă - că e de infecţioase, că e spital multidisciplinar cu ORL.
Avem astfel de cazuri, evident, chiar cu o creştere faţă de ce era înainte. O să fie şi mai mult, mai departe. Este o circulație mai intensă pentru tot ce înseamnă parte virală şi, în general, microorganisme care dau infecţiile respiratorii de sezon", a spus dr. Adrian Marinescu pentru DCNews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News