Cordon bleu de vinete: rețeta se face în tigaie și este gata în 5 minute!

Cordon bleu de vinete, rețeta se face în tigaie și este gata în 5 minute. Sursa foto: freepik.com
Cordon bleu de vinete, rețeta se face în tigaie și este gata în 5 minute. Sursa foto: freepik.com

Dacă nu știi ce să gătești pentru prânz sau cină, îți sugerăm o rețetă ușoară și foarte gustoasă.

Află cum să prepari un delicios cordon bleu din vinete în doar câțiva pași. Rețeta este gata în cel mai scurt timp, datorită metodei de gătire în tigaie.

Provenit din bucătăria franceză, cordon bleu este apreciat în toată lumea. Tradițional, cordon bleu se face din piept de pui, umplut cu cașcaval și șuncă. Carnea umplută se coace în cuptor. 

Dar bucătarii au decis să înlocuiască pieptul de pui cu vinete și să elimine carnea. Prin urmare, acest cordon bleu poate fi consumat și de persoanele vegane.  

Nuggets vegani, o alternativă sănătoasă la produsele de la fast food. O rețetă rapidă și ușoară

Cordon bleu de vinete, ingredientele de care ai nevoie:

2 vinete;

10 felii de mozzarella;

2 ouă;

pesmet după gust;

sare după gust,

ulei de măsline extravirgin.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Vinetele se spală, se usucă cu un prosop de bucătărie și se feliază. Gătește-le câteva minute în  cuptorul electric. Vinele se scot, apoi, din cuptor și se așează pe un platou. 

Pe jumătate din feliile de vinete se pun bucățele de mozzarella. Apoi, mozzarella se acoperă ce celelalte jumătăți de vinete. Apasă marginile feliilor, astfel ca vinetele să se lipească.

Arde o crenguță de rozmarin în casă și vezi ce se întâmplă în zece minute

Într-un bol pune ou și bate-l cu un praf de sare. Acum vinetele se trec prin ou și apoi prin pesmet.  Într-o tigaie toarnă ulei de măsline extravirgin.

Când uleiul s-a încins, prăjește vinetele cordon bleu rumenindu-le bine pe toate părțile. Preparatul este gata în câteva minute! Poftă bună!

 

Proprietățile vinetelor 

 

Vinetele sunt legume cu conținut scăzut de calorii, de aceea trebuie incluse în dietă. Sunt bogate în apă, proteine, fibre, vitamine A, E, K și minerale precum potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fier, zinc și cupru.

Consumul de vinete normalizează nivelul colesterolului din sânge, oferă substanțe antioxidante importante și reglează metabolismul. Pentru a beneficia de toți nutrienții, vinetele se consumă cu tot cu coajă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel