Dacă nu știi ce să gătești pentru prânz sau cină, îți sugerăm o rețetă ușoară și foarte gustoasă.
Află cum să prepari un delicios cordon bleu din vinete în doar câțiva pași. Rețeta este gata în cel mai scurt timp, datorită metodei de gătire în tigaie.
Provenit din bucătăria franceză, cordon bleu este apreciat în toată lumea. Tradițional, cordon bleu se face din piept de pui, umplut cu cașcaval și șuncă. Carnea umplută se coace în cuptor.
Dar bucătarii au decis să înlocuiască pieptul de pui cu vinete și să elimine carnea. Prin urmare, acest cordon bleu poate fi consumat și de persoanele vegane.
Cordon bleu de vinete, ingredientele de care ai nevoie:
2 vinete;
10 felii de mozzarella;
2 ouă;
pesmet după gust;
sare după gust,
ulei de măsline extravirgin.
Vinetele se spală, se usucă cu un prosop de bucătărie și se feliază. Gătește-le câteva minute în cuptorul electric. Vinele se scot, apoi, din cuptor și se așează pe un platou.
Pe jumătate din feliile de vinete se pun bucățele de mozzarella. Apoi, mozzarella se acoperă ce celelalte jumătăți de vinete. Apasă marginile feliilor, astfel ca vinetele să se lipească.
Arde o crenguță de rozmarin în casă și vezi ce se întâmplă în zece minute
Într-un bol pune ou și bate-l cu un praf de sare. Acum vinetele se trec prin ou și apoi prin pesmet. Într-o tigaie toarnă ulei de măsline extravirgin.
Când uleiul s-a încins, prăjește vinetele cordon bleu rumenindu-le bine pe toate părțile. Preparatul este gata în câteva minute! Poftă bună!
Vinetele sunt legume cu conținut scăzut de calorii, de aceea trebuie incluse în dietă. Sunt bogate în apă, proteine, fibre, vitamine A, E, K și minerale precum potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fier, zinc și cupru.
Consumul de vinete normalizează nivelul colesterolului din sânge, oferă substanțe antioxidante importante și reglează metabolismul. Pentru a beneficia de toți nutrienții, vinetele se consumă cu tot cu coajă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu