Cordon Bleu este un preparat iubit de multe persoane. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
4 bucăți piept de pui fără os şi piele
4 felii jambon sau şuncă presată
4 felii brânză emmentaler
60 g făină
2 ouă bătute
130 g pesmet
sare şi piper după gust
ulei pentru prăjit
Sos Dijon
2 linguri unt
2 linguri făină
350 ml lapte
45 g muştar Dijon
50 g parmezan ras
sare după gust
Cum se prepară
Pieptul de pui se bate ca pe șnitzel până se subţiază. Se condimentează cu sare şi piper. Pieptul de pui se pune pe o folie de bucătărie. Peste carne aşezaţi caşcaval şi jambon. În funcţie de cât de mare este pieptul de pui, s-ar putea să fie nevoie să completaţi cu cașcaval.
Odată aşezate, pieptul de pui se rulează şi se înfăşoară în folie. Pregătiţi toate rulourile, apoi se dă la frigider cel puţin 30 de minute, până la o oră. În 3 castroane separate, puneţi făină, ouă şi pesmet. Scoateţi rulourile din frigider şi daţi-le, pe rând, în făină, ou şi pesmet, scrie atlasculinar.ro.
Într-o cratiţă sau tigaie de prăjit, încinge-ţi uleiul. Uleiul trebuie aproape să acopere rulourile când se prăjesc. Prăjiţi rulourile pe ambele părţi cât este nevoie (aprox. 5 minute pe fiecare parte sau până când interiorul ruloului ajunge la temperatura de 75 grade Celsius)
Sosul
Într-o tigaie topim untul la foc mediu. Se adaugă făină, se amestecă bine şi se prăjeşte 1-2 minute. Se toarnă încet laptele, amestecând încontinuu, până când se încorporează bine cu făina. Adăugaţi muştarul şi parmezanul. Sosul se dă în fiert până când se îngroaşă, amestecând încontinuu. Pune sare dacă este nevoie.
Se serveşte cu sos de muştar deasupra.
- Image by stockking on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News