Coreea de Nord a anunțat că sprijină Rusia după rebeliunea grupului Wagner

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Duminică, Coreea de Nord a anunțat că oferă sprijin Rusiei după ce s-a confruntat cu revolta grupului paramilitar Wagner, potrivit AFP.

Într-o întâlnire cu ambasadorul rus la Phenian, Alexander Matsegora, ministrul adjunct de externe nord-coreean Im Chon Il 'şi-a exprimat convingerea fermă că recenta rebeliune armată din Rusia va fi suprimată cu succes', a transmis agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Forţele grupului paramilitar Wagner au început să-şi părăsească poziţiile din Rusia la ordinele liderului lor, Evgheni Prigojin, care a făcut cale întoarsă după ce a sfidat direct autoritatea preşedintelui rus Vladimir Putin.

Im Chon Il a afirmat că 'armata şi poporul rus vor depăşi cu siguranţă greutăţile şi vor ieşi în mod eroic victorioşi din operaţiunea militară specială împotriva Ucrainei', potrivit KCNA.

Coreea de Nord a numit conflictul un 'război proxy' al SUA pentru a distruge Rusia şi a condamnat ajutorul militar occidental acordat Kievului.

În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, Rusia s-a opus mult timp noilor sancţiuni împotriva Coreei de Nord din cauza programului său nuclear şi a testelor repetate de rachete, scrie Agerpres. 

 

VEZI ȘI: Putin și-a arătat pe deplin slăbiciunile, deși multe întrebări rămân fără răspuns după tentativa de lovitură de stat a lui Prigojin (presa britanică) 

Presa britanică a oferit o serie de analize asupra evenimentelor petrecute în Rusia, în ultimele 24 de ore. 

Analiștii au încercat să explice evenimentele din ultimele 24 de ore, care au reprezentat cea mai mare provocare pentru președintele rus Vladimir Putin în cele peste două decenii la putere.

Multe întrebări au rămas fără răspuns, inclusiv dacă lui Evgheni Prigojin i s-ar alătura în exil vreo parte din trupele Wagner.

Dar riscul pentru Putin este posibilitatea de a fi considerat slab, transmit analiștii.

„Putin a fost diminuat pentru totdeauna de această afacere”, a declarat fostul ambasador al SUA în Ucraina, John Herbst.

O posibilă motivație pentru rebeliunea lui Prigojin a fost cererea Ministerului rus al Apărării, pe care Putin a susținut-o, ca firmele private să semneze contracte cu armata până la 1 iulie. Prigojin a refuzat să facă acest lucru. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel