Coreea de Nord a efectuat un test în cadrul proiectului de dezvoltare a unui satelit de spionaj

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Presa de stat nord-coreeană a declarat luni că ţara a efectuat duminică un test "important, aflat în faza finală" pentru dezvoltarea unui satelit de spionaj, pe care încearcă să îl finalizeze până în aprilie 2023.

Informaţia a fost publicată la o zi după ce armatele sud-coreeană şi japoneză au raportat lansarea de către Phenian a două rachete balistice cu rază intermediară de acţiune.

Administraţia Naţională de Dezvoltare Aerospaţială (NADA) a Phenianului a efectuat testul la staţia sa de lansare a sateliţilor Sohae, în nord-vestul ţării, pentru a revizui capacitatea sa de imagistică prin satelit, de transmisie de date şi de sisteme de control la sol, potrivit KCNA.

Un vehicul care transporta un simulacru de satelit, care includea, de asemenea, mai multe camere de luat vederi, emiţătoare şi receptoare de imagini, un dispozitiv de control şi o baterie de stocare, a fost lansat la "unghiul de lovire" de 500 km (311 mile), potrivit Rador.

"Am confirmat indicatori tehnici importanţi, cum ar fi tehnologia de operare a camerei în mediul spaţial, capacitatea de procesare şi transmitere a datelor a dispozitivelor de comunicare, precizia de urmărire şi control a sistemului de control de la sol", a declarat un purtător de cuvânt al NADA, citat de KCNA. Purtătorul de cuvânt al NADA a calificat testul drept "procesul final spre lansarea unui satelit de recunoaştere".

Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste cu rachete în acest an, inclusiv cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) proiectată să atingă continentul american, sfidând sancţiunile internaţionale. Coreea de Sud a condamnat cu fermitate ultima lansare a Phenianului, spunând că provocările continue ale Coreei de Nord şi dezvoltarea nucleară şi a rachetelor nu ar face decât să pună în pericol propriul regim nord-coreean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel