Coreea de Nord a executat 30 de oficiali pentru că nu au gestionat dezastrul provocat de inundații

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Coreea de Nord a executat 30 de oficiali pentru că aceștia nu au reușit să atenueze dezastrul provocat de inundații și alunecări de teren.

Coreea de Nord a executat luna trecută 30 de oficiali pe motiv că aceștia au eșuat în atenuarea dezastrului provocat de inundațiile și alunecările de teren care au ucis peste 4.000 de oameni. Aceștia au fost acuzați de corupție și abatere de la serviciu, a raportat postul sud-coreean TV Chosun, scrie Independent.

Inundațiile catastrofale au lovit provincia Chagang în iulie și au dus la strămutarea a peste 15.000 de persoane. Potrivit presei nord-coreene, inundațiile au provocat distrugeri pe scară largă în orașul Sinuiju din nord-vest și în vecinătatea Uiju, cu peste 4.100 de case, 7.410 de acri de teren agricol și multe drumuri, clădiri și linii de cale ferată afectate.

Coreea de Nord nu ar fi primit niciun ajutor internațional



Kim Jong-un a fost cel care a ordonat autorităților să „pedepsească cu strictețe” oficialii responsabili, a informat Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord. Un oficial fără nume din regimul Kim a declarat pentru TV Chosun că 20 până la 30 de oficiali din zona afectată de inundații au fost executați la sfârșitul lunii trecute. Raportul nu a putut fi verificat independent.

Precizăm că după ce au avut loc inundațiile, Kim Jong-un a declarat că Coreea de Nord nu va primi niciun ajutor internațional, a informat Associated Press. În schimb, el le-a cerut oficialilor să mute mii de rezidenți în capitala Phenian, unde vor primi îngrijire și sprijin mai bune. Eforturile de reconstrucție erau de așteptat să dureze aproximativ trei luni, timp în care guvernul plănuia să asigure pentru aproape 15.400 de persoane vulnerabile facilități în Phenian.

De asemenea, Kim Jong-un l-a demis pe Kang Bong-hoon din funcția sa de secretar al comitetului provincial al partidului din provincia Chagang, a susținut TV Chosun. În 2019, Chosun a raportat că Kim Hyok Chol, trimisul nuclear al Coreei de Nord în America, a fost executat pentru incapacitatea sa de a asigura un summit între domnul Kim Jong-un și președintele Donald Trump. Mai târziu a fost dezvăluit că Kim Hyok Chol era în viață și sănătos, a remarcat CNN.

"Execuțiile publice din Coreea de Nord au loc relativ frecvent"



Totuși, Coreea de Nord are deja o istorie atunci când vorbim despre execuții publice, cu o medie de 10 execuții care au loc anual înainte de pandemia Covid, potrivit Korea Times. De atunci, numărul a crescut la aproximativ 100 sau mai mult, a susținut sursa citată.

„Economia instabilă a Coreei de Nord, sancțiunile internaționale și impactul dezastrelor naturale au contribuit probabil”, a declarat Yang Moo-jin, președintele Universității de Studii Nord-coreene din Seul.

Cheong Seong-chang, directorul departamentului de Studii privind Strategia de Reunificare de la Institutul Sejong, a declarat pentru Korea Times: „Execuțiile publice din Coreea de Nord au loc relativ frecvent. Execuțiile acoperă o gamă largă de cazuri, inclusiv crime odioase, contrabandă de droguri și, în cazuri rare, indivizi prinși producând și vânzând conținut interzis, inclusiv drame sud-coreene”.

Execuțiile sunt adesea efectuate în public, locuitorii fiind nevoiți să participe. Această practică este menită să intimideze și să controleze populația, au spus experții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel