Coreea de Nord ar fi lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei - Reuters

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coreea de Nord a lansat duminică o nouă rachetă balistică. 

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică duminică, a anunţat armata sud-coreeană, la câteva zile după exerciţii de artilerie cu muniţie de război organizate de Phenian în apropierea frontierei maritime cu Coreea de Sud, transmit AFP, Reuters şi Kyodo.

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică neidentificată către Marea de Est, a declarat Statul major interarme sud-coreean într-un comunicat, făcând referire la o zonă cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei.

Garda de Coastă japoneză a declarat că este vorba despre un obiect, potenţial o rachetă balistică, lansat dinspre Coreea de Nord şi le-a cerut vigilenţă navelor aflate în zonă.

Cea mai recentă lansare din Coreea de Nord, în 18 decembrie, a fost o rachetă din clasa ICBM cu combustibil solid Hwasong-18, cel mai avansat model de care dispune Phenianul.

La începutul acestei luni, Coreea de Nord a efectuat exerciţii de artilerie cu muniţie de război pe coasta sa occidentală, în apropierea unor insule sud-coreene.

Miercuri, liderul nord-coreean Kim Jong Un a calificat Coreea de Sud drept principalul inamic al ţării sale, ceea ce marchează o schimbare în politica Phenianului şi lasă să se înţeleagă că acesta va adopta o poziţie mai dură.

În 2023, Coreea de Nord a inclus în Constituţie statutul său de putere nucleară şi a lansat mai multe rachete balistice intercontinentale, încălcând rezoluţiile ONU, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel