Coreea de Nord distruge secțiuni de drumuri și căi ferate care duc în Coreea de Sud / video

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Coreea de Nord a distrus părți de drumuri și căi ferate inter-coreene, provocând tensiuni în peninsulă. Coreea de Sud a răspuns cu focuri de avertisment și a sporit măsurile de securitate, informează Reuters.

Coreea de Nord a detonat secțiuni de drumuri și linii feroviare aflate pe partea sa a frontierei inter-coreene, a anunțat marți armata sud-coreeană, amplificând tensiunile dintre cele două țări.

Potrivit Statului Major General (JCS) din Coreea de Sud, exploziile au avut loc în jurul prânzului și au afectat zonele nordice ale drumurilor și căilor ferate care conectau cele două state. Ca răspuns, armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment la sud de linia de demarcație militară care desparte țările, menționând că exploziile nu au provocat daune pe teritoriul său.

Exploziile au loc după ce Phenianul a promis, săptămâna trecută, să taie complet legăturile rutiere și feroviare inter-coreene și să întărească măsurile de securitate pe partea sa de frontieră. Luni, autoritățile de la Seul au avertizat că Nordul se pregătește de detonări. Statul Major sud-coreean a precizat că, deja, Coreea de Nord instalează mine și bariere de-a lungul graniței și folosește echipamente grele pentru consolidări suplimentare.

În urma incidentului, Coreea de Sud a intensificat măsurile de supraveghere și pregătirea militară. Cele două țări sunt încă tehnic în stare de război, deoarece conflictul din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace. Legăturile transfrontaliere reprezentau rămășițe ale unor perioade de reconciliere, cum ar fi summit-ul din 2018, când liderii celor două Corei au declarat că războiul a luat sfârșit și că începe o nouă eră de pace. Reconstrucția drumurilor inter-coreene a costat Coreea de Sud aproximativ 180 de miliarde de woni (132 milioane de dolari), conform agenției Yonhap.

Incidentul are loc pe fondul unui schimb de acuzații între cele două Corei, după ce Nordul a acuzat Sudul că a trimis drone asupra capitalei. Phenianul a susținut că dronele ar fi dispersat un număr mare de pliante anti-Nord, considerând incidentul drept o provocare politică și militară ce ar putea duce la conflict armat.

Kim Jong Un, liderul nord-coreean, a participat luni la o reuniune cu oficiali de apărare și securitate pentru a discuta reacția la „provocarea gravă care a încălcat suveranitatea RPDC”, a raportat agenția oficială KCNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel