Coreea de Nord, mesaj pentru străinii din Sud: Plecaţi ca să nu suferiţi!

presa
presa

Coreea de Nord este pe picior de război.  Agenția de presă oficială nord-coreeană, KCNA, a transmis, marţi, un avertisment străinilor din Coreea de Sud să ia măsuri de evacuare în caz de război. Japonia a instalat rachete de tip Patriot în centrul oraşului Tokyo, împotriva unui eventual tir din partea Coreei de Nord ce ar ameninţa arhipelagul, a anunţat marţi Ministerul japonez al Apărării, relatează AFP.

"Nu vrem ca străinii din Coreea de Sud să aibă de suferit în cazul în care va fi un război", a relatat agenţia KCNA, care citează purtătorul de cuvânt al Comisia de Pace Asia-Pacific din Coreea de Nord.

 Ca urmare a adoptării de către ONU a unui nou pachet de sancţiuni după noul test nuclear nord-coreean realizat la începutul lunii februarie şi a exerciţiilor militare comune în curs de desfăşurare între Statele Unite şi Coreea de Sud, Phenianul a făcut recent o serie de declaraţii provocatoare.

 "Peninsula coreeană se îndreaptă către un război termonuclear", a apreciat Comitetul Nord-Coreean pentru Pace în regiunea Asia-Pacific, într-un comunicat difuzat de agenţia de presă oficială KCNA, informează Mediafax.

 Phenianul, care a instalat recent două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est, a anunţat vineri că nu poate să mai garanteze securitatea misiunilor diplomatice din capitală începând de la 10 aprilie.

Japonia a instalat rachete de tip Patriot la Tokyo, în eventualitatea unui tir nord-coreean

Două lansatoare de rachete de tip Patriot au fost instalate marţi dimineaţa la sediul Ministerului Apărării, în centrul capitalei japoneze, cu scopul de a intercepta o eventuală rachetă nord-coreeană, a declarat un oficial pentru AFP.

 Presa japoneză scrie că alte rachete de tip Patriot vor fi mobilizate, de asemenea, în alte două locaţii, în regiunea Tokyo.

 Baterii de interceptori vor fi instalate şi pe Insula Okinawa, în sudul ţării, a anunţat luni Itsunori Onodera, ministrul Apărării.

 El a precizat, într-o emisiune televizată, că Okinawa este "locul cel mai potrivit pentru a răspunde oricărei urgenţe", adăugând că rachete de tip Patriot ar putea fi mobilizate pe această insulă "în mod permanent".

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel