În Coreea de Nord sunt folosiți roboți umanoizi, care predau limba engleză în școli.
Coreea de Nord folosește roboți umanoizi pentru a preda copiilor materii precum engleza, matematica și muzica, relatează Sky News. Un robot asemănător unei jucării, cu steagul țării pe piept, a fost prezentat într-o demonstrație la televiziunea de stat KRT, în urma unui impuls național pentru reformarea educației și inovarea tehnologică, sugestie emisă de către liderul nord-coreean, Kim Jong Un.
Robotul de 80 cm înălțime a fost arătat mișcându-se într-o sală de clasă a unei universități din Phenian și fluturând brațele în timp ce spunea cu o voce feminină: „Ajut la predarea tehnologiei educaționale care îmbunătățește inteligența copiilor”.
Au fost expuși și doi androizi mai înalți: unul cu o față zâmbitoare pe un ecran încorporat în interiorul unui cap rotund alb, iar altul purtând un costum albastru și ochelari cu rame albe. Elevii din școala primară din filmare purtau măști în timp ce repetau fraze după unul dintre roboți.
În fața clasei, doi copii au spus în engleză: „Bună ziua! Bună! Mă bucur să te cunosc! Mă bucur să te cunosc și pe tine! Cum te numești?”
Alții păreau să folosească software de design 3D așa cum privea un robot.
Park Kum Hee, profesor la o universitate din Phenian, a declarat pentru KRT că au existat dificultăți în dezvoltarea roboților educaționali, care inițial au clătinat din cap dezaprobator atunci când au fost puse întrebări în coreeană și limbi străine.
„Îmbunătățirea inteligenței acestui robot a fost dificilă pentru mine, în calitate de specializat în psihologie”, a spus Kum Hee.
„Au fost cuvintele respectatului nostru tovarăș secretar general (n.r. - Kim Jong Un) cu privire la adoptarea tehnologiei inteligenței artificiale în educație care m-au ghidat întotdeauna pe drumul cel bun”, a mai adăugat profesorul.
Românii sunt suspicioşi în privința nanotehnologiei, despre care 32% dintre români spun că va avea un efect negativ, explorarea spaţiului, despre care 31% din respondenţii români spun că va avea un efect negativ, şi inteligenţă artificială, privită cu neîncredere de 38% dintre români (faţă de 31% în UE).
Românii au în schimb o părere mai bună decât europenii despre energia nucleară. Nu mai puţin de 52% dintre români cred că aceasta va avea un efect pozitiv în următorii 20 de ani, faţă de doar 46% dintre europeni, iar 38% - un efect negativ (faţă de 46% în UE).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu