Coreea de Nord şi-a redeschis graniţele pentru străini 

Kim Jong Un, liderul nord-coreean
Kim Jong Un, liderul nord-coreean

Coreea de Nord şi-a redeschis graniţele pentru cetăţenii străini, anunță presa de stat chineză.

Coreea de Nord a decis să autorizeze intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini după trei ani de izolare din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat luni postul naţional de televiziune chinez CCTV, citat de AFP. Potrivit CCTV, cetăţenii străini vor trebui totuşi să petreacă la sosire două zile în izolare.

Presa oficială nord-coreeană nu a publicat deocamdată informaţii despre redeschiderea graniţelor ţării. Coreea de Nord s-a izolat aproape complet de restul lumii la începutul anului 2020 atunci când a decis să îşi închidă frontierele, inclusiv pentru propriii ei cetăţeni, din cauza pandemiei de COVID-19.

Însă ţara asiatică a început să prezinte semnale ale unei redeschideri în această lună, odată cu vizita liderului ei Kim Jong Un în Rusia şi cu trimiterea unor sportivi la Jocurile Asiatice de la Hangzhou (China), notează Agerpres.

Vestea vine la câteva zile după ce secretarul american de stat Antony Blinken şi omologii săi sud-coreean şi japonez şi-au exprimat vineri "îngrijorarea serioasă" cu privire la discuţia privind cooperarea militară dintre Rusia şi Coreea de Nord, inclusiv privind un posibil comerţ cu arme, a informat sâmbătă Ministerul de Externe sud-coreean de la Seul.

Antony Blinken, ministrul de externe sud-coreean Park Jin şi ministrul de externe japonez Yoko Kamikawa au convenit, într-o scurtă întâlnire vineri, în marja Adunării Generale a ONU, să răspundă ferm oricăror acte care ameninţă securitatea regională, încălcând rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a întreprins o vizită de o săptămână în Rusia săptămâna trecută, în care a discutat despre cooperarea militară cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel