Coreea de Nord trimite încă 600 de baloane încărcate cu gunoi spre Seul

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Coreea de Nord și-a intensificat acțiunile cu baloane de gunoi, iar oficialii de la Seul au raportat aproximativ 600 de livrări de deșeuri în aer care plutesc în Coreea de Sud, murdărind unele părți ale țării cu mucuri de țigară, hârtie și resturi de pânză.

Șeful Statului Major al armatei sud-coreene a declarat că "nu au fost găsite substanțe dăunătoare" printre baloanele care au ajuns în țară sâmbătă seara - spre deosebire de acum câteva zile, când în unele dintre cele aproximativ 150 de baloane care au trecut granița a fost găsită hârtie igienică folosită și reziduri chimice.

Cele mai recente fotografii publicate de JCS arată un sac mare care conține ceea ce pare a fi hârtie lăsată pe marginea drumului, în timp ce alte imagini arată ofițeri care inspectează gunoiul împrăștiat pe jos. Altele arată mucuri de țigară arse.

Potrivit imaginilor publicate de autorități, pachetele sunt transportate cu baloane mari, umplute cu gaz.

Coreea de Sud a precizat că armata sa colaborează cu poliția, guvernul local, ministerul siguranței și Comandamentul Națiunilor Unite pentru a colecta în siguranță baloanele și resturile. Baloanele au fost găsite în capitala Seul, precum și în provinciile Gyeonggi și Chungcheong. Unele au fost reperate chiar și la peste 300 de kilometri la sud de capitală, în provincia Gyeongsang.

Cele două țări vecine au fost izolate una de cealaltă de la sfârșitul Războiului din Coreea, în 1953, prin încheierea unui armistițiu

Cele două țări vecine au fost izolate una de cealaltă de la sfârșitul Războiului din Coreea, în 1953, prin încheierea unui armistițiu. Din punct de vedere tehnic, ele sunt încă în război.

Sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong - un oficial de rang înalt în regimul de izolare - a numit baloanele "cadouri sincere" și a promis că va trimite mai multe, potrivit unei declarații de miercuri a agenției de stat Korean Central News Agency.

Ea a comparat acțiunile Coreei de Nord cu practica de ani de zile a Coreei de Sud de a trimite baloane cu pliante împotriva Coreei de Nord.

Coreea de Nord este aproape complet izolată de restul lumii, existând un control strict asupra informațiilor care intră sau ies din țară. Materialele străine, inclusiv filmele și cărțile, sunt interzise, cu doar câteva excepții sancționate de stat; cei care sunt prinși cu materiale străine de contrabandă sunt adesea pedepsiți sever, spun cei care au fugit de acolo.

La începutul acestui an, un grup de cercetare sud-coreean a publicat o înregistrare rară care, potrivit acestuia, arată adolescenți nord-coreeni condamnați la muncă silnică pentru că au vizionat și distribuit filme din Coreea de Sud.

Restricțiile s-au atenuat oarecum în ultimele decenii, pe măsură ce relațiile dintre Coreea de Nord și China s-au extins. Pașii timizi de deschidere au permis ca unele elemente sud-coreene, inclusiv părți din cultura sa pop, să se infiltreze în națiunea ermitată - în special în 2017 și 2018, când relațiile dintre cele două țări s-au dezghețat.

Însă situația din Coreea de Nord s-a deteriorat în anii următori, iar discuțiile diplomatice au eșuat - ceea ce a determinat revenirea unor reguli stricte, conform CNN.

CITEȘTE ȘI: Nord-coreenii trimit baloane peste graniță... cu materie fecală și alte gunoaie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel