Coreea de Nord trimite soldați în războiul din Ucraina: Antrenamente și colaborare cu Rusia

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Câteva mii de soldați nord-coreeni se antrenează în Rusia și, conform unor surse ucrainene și rapoartelor de presă, aceștia ar putea fi trimiși în Ucraina, în prima linie, până la sfârșitul anului.

Citește și: Scopul real al sondajului realizat de USR. Oana Zamfir: E foarte clar care e ținta dintre candidați / video

Potrivit unui oficial al serviciilor de informații militare ucrainene, misiunea militarilor nord-coreeni, trimiși de Kim Jong Un, are scopul de a conserva resursele umane ale Rusiei, urmând să fie folosiți ca infanterie de asalt, potrivit publicației ucrainene Novoie Vremia.

În contextul acestui anunț, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat existența unei alianțe între Rusia și Coreea de Nord, susținând că aceasta nu se limitează la transferul de armament, ci include și resurse umane.

Ministrul sud-coreean al Apărării, Kim Yong Hyun, a declarat că trimiterea de trupe nord-coreene pentru a sprijini Rusia este o posibilitate reală, în cadrul unei alianțe militare între cele două state. Oficialul sud-coreean a precizat că această colaborare ar putea presupune suplimentarea contingentului de militari din partea Phenianului.

În replică, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat implicarea directă a trupelor nord-coreene în conflictul din Ucraina. Totuși, surse sud-coreene susțin că Phenianul a trimis deja personal militar în zonele de conflict din Ucraina, pentru a asista utilizarea muniției și rachetelor nord-coreene de către trupele ruse.

Seulul raportează că aproximativ 13.000 de containere, posibil încărcate cu armament, au fost transportate din Coreea de Nord în Rusia de la jumătatea anului 2022.

Te-ar mai putea interesa și: Protest al polițiștilor de penitenciare din Craiova și Vaslui: Nu vom fi carne de tun pentru deținuți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel