Coreea de Sud anunță încheierea crizei semiconductorilor. Seulul investește 7 miliarde de dolari 

Fotografie de la RF._.studio/ Pexels
Fotografie de la RF._.studio/ Pexels

Coreea de Sud pune la cale un plan prin care să producă o fabrică și un întreg lanț pentru construirea de cipuri, prin care o criză a semiconductorilor să nu mai aibă loc niciodată. 

Coreea de Sud pregătește un pachet de sprijin pentru investiții în cipuri și cercetare în valoare de peste 10 trilioane de woni (7,30 miliarde de dolari), a declarat duminică ministrul de Finanțe, după ce și-a impus câștigarea unui „război” în industria semiconductorilor, relatează Reuters. 

Ministrul de Finanțe, Choi Sang-mok, a declarat că guvernul va anunța în curând detaliile pachetului, care vizează materialele pentru cipuri. De asemenea, în plan sunt incluși și producătorii de echipamente și alte companiile conexe care participă la procesul de producție, cu scopul de a nu mai avea vreodată întreruperi de-a lungul lanțului de aprovizionare cu semiconductori.

Împrumuturi avantajoase pentru companii

Programul ar putea include oferte de împrumuturi foarte convenabile pentru companii și înființarea unui nou fond finanțat de instituții financiare de stat și private, a spus Choi directorilor producătorilor autohtoni de cipuri în timpul unei întâlniri avute cu aceștia. 

Coreea de Sud construiește, de asemenea, un grup de mega cipuri în Yongin, la sud de capitala sa, Seul, pe care îl consideră cel mai mare complex de înaltă tehnologie din lume.

Președintele Yoon Suk Yeol a promis că va pune toate resursele posibile în câștigarea „războiului semiconductorilor" promițând beneficii fiscale pentru cei care fac investiții în acest domeniu. 

Taiwanul este în prezent cel mai mare producător de cipuri din lume. Orice tulburare a țării poate provoca însă tulburări de aprovizionare în întreaga lume și poate arunca în aer prețurile. Recent, un cutremur de 7.2 grade pe scara Richter a lovit Taiwanul și a produs mari emoții industriei.

Gigantul de semiconductori Taiwan Semiconductor Manufacturing Co a precizat la începutul lunii aprilie că a evacuat câteva fabrici de producţie, iar sistemele sale de siguranţă operează normal.

Pentru a asigura siguranţa personalului, câteva unităţi au fost evacuate, potrivit procedurii companiei". 

A adăugat ulterior că angajaţii evacuaţi au început să revină la locurile de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel