Parlamentul Coreei de Sud a adoptat marți un proiect de lege pentru a pune capăt consumului și vânzării de carne de câine începând din 2027, scrie Reuters.
Consumul cărnii de câine a fost odată văzut ca o modalitate de a îmbunătăți rezistența în umiditatea verii coreene. Dar acest obicei a devenit o raritate - acum consumat în principal doar de către unele persoane în vârstă - pe măsură ce tot mai mulți coreeni îi consideră pe câini ca pe membri ai familiei și critica privind modul în care sunt sacrificați.
Activiștii afirmă că majoritatea câinilor sunt electrocutați sau spânzurați în timpul sacrificării pentru carne, deși crescătorii și comercianții susțin că au făcut progrese în procesul de sacrificare.
Susținerea pentru interzicere a crescut sub conducerea președintelui Yoon Suk Yeol, un iubitor de animale care a adoptat șase câini și opt pisici împreună cu prima doamnă Kim Keon Hee, care și ea critică vehement consumul cărnii de câine.
Propusă de partidul aflat la putere, legea a fost adoptată cu o majoritate copleșitoare de 208 voturi, cu două abțineri, în parlamentul cu o singură cameră, după ce comitetul său bipartisan pentru agricultură a aprobat-o luni.
Legislația va intra în vigoare după un termen de grație de trei ani. Încălcarea legii ar putea fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare sau cu amenzi de până la 30 de milioane de woni (22.800 de dolari).
„Legea ar pune capăt creșterii și uciderii câinilor pentru consumul uman”, a declarat Borami Seo de la Humane Society International Korea, un grup de protecție a animalelor. „Am ajuns la un punct crucial pentru a salva milioane de câini din această industrie crudă”.
Într-un sondaj realizat luni de Animal Welfare Awareness, Research and Education, un grup de reflecție cu sediul la Seul, peste 94% din respondenți au declarat că nu au consumat carne de câine în ultimul an, iar aproximativ 93% au spus că nu o vor face în viitor.
Eforturile anterioare de interzicere a cărnii de câine au eșuat în fața protestelor industriei, iar legea încearcă să ofere compensații pentru ca afacerile să poată renunța la comerțul cu carne de câine.
În noiembrie, un grup de aproximativ 200 de crescători de câini pentru consum a organizat un miting în apropierea biroului prezidențial, cerând anularea legii.
Ministerul agriculturii a estimat că, până în aprilie 2022, aproximativ 1.100 de ferme creșteau 570.000 de câini care urmau să fie serviți la aproximativ 1.600 de restaurante.
Asociația Coreeană a Câinilor Comestibili, o coaliție a crescătorilor și vânzătorilor, a declarat că interdicția va afecta 3.500 de ferme care cresc 1,5 milioane de câini, precum și 3.000 de restaurante.
Actualizare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu