Coreea de Sud. Țara și-a atins recordul de decese COVID-19 și un număr de infectări de peste 600.000

Sursă foto: Pexels (Jacob Zatorsky)
Sursă foto: Pexels (Jacob Zatorsky)

În Coreea de Sud pandemia încă face ravagii, țara atingând cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19, dar și un număr impresionant de infectări: 600.000. 

Coreea de Sud a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei, deoarece țara continuă să se lupte cu o creștere a cazurilor de Omicron, transmite Sky News. Oficialii din domeniul sănătății au raportat 429 de decese în ultimele 24 de ore, cu aproape 140 mai multe decât recordul anterior, cu o zi în urmă, stabilit marți.

Au fost raportate peste 621.000 de noi infectări, un alt salt zilnic record, zdrobind maximul anterior de miercuri de 400.624. Cele mai recente cifre au împins numărul de cazuri naționale la peste 8,2 milioane, la începutul lunii februarie fiind înregistrate 7,4 milioane de cazuri.

Autoritățile nu văd în Omicron un pericol. La fel de letal ca gripa

În ciuda creșterii, autoritățile guvernamentale din domeniul sănătății și-au menținut mesajul conform căruia Omicron nu este mai letal decât gripa sezonieră pentru persoanele vaccinate și consideră că tulpina de coronavirus se apropie de apogeu.

Țara are încă o rată mult mai mică de decese din cauza COVID-19 decât SUA sau unele țări europene, în raport cu dimensiunea populației. Oficialii atribuie acest lucru ratelor ridicate de vaccinare, mai mult de 68% din populație primind doze de rapel.

Cu toate acestea, unii experți au criticat guvernul țării pentru relaxarea regulilor de distanțare socială și pentru că au comunicat publicului că Omicron provoacă simptome ușoare.

De asemenea, cel probabil transmiterea virusului a fost agravată de o campanie prezidențială intensă care a dus la alegerile de săptămâna trecută.

Noul val Omicron, mai mare decât se așteptau

Vorbind în timpul unei reuniuni de informare, Lee Sang-won, un înalt oficial al Agenției pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea, a spus că autoritățile din domeniul sănătății vor să se „scuze” pentru explozia de cazuri de Omicron, care a fost mai mare decât anticipaseră.

El a spus că aproximativ 70.000 dintre noile cazuri raportate joi au fost infecții care au fost omise din greșeală din bilanțul de miercuri și creșterea zilnică reală este de aproximativ 550.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel