Corfu (Kerkyra), a doua cea mai mare insulă grecească din frumoasa Mare Ionică, de un albastru ireal, îmbină armonios aerul cosmopolit cu aerul tradițional. Insula se bucură de plaje superbe, dar și de o vizibilă influență venețiană, mai ales în orașul capitală al insulei, patrimoniu UNESCO.
Insula e mai aproape de Albania (la doar 2 kilometri) decât de Grecia. Iarna, în Corfu, temperaturile medii sunt undeva la 15 grade Celsius, iar vara urcă până la 28-30 de grade Celsius, însă nu sunt excluse perioade chiar mai calde, de până la 40 de grade Celsius.
În general, frumos e necunoscutul unei insule. Fiecare insulă grecească are și bijuteriile ei ascunse de zona comercială, care, în general, sunt autentice și pline de semnificație și valoare. Însă, dincolo de ”comorile” pe care le descoperă turistul la fața locului, Corfu vă întâmpină și cu valori foarte cunoscute.
Una dintre ele este Canalul Dragostei. Se spune că îndrăgostiții care înoată în acest canal împreună vor fi uniți toată viața. Canal d`Amour se află în stațiunea Sidari. Dar stațiunea considerată Ibiza grecilor, pentru că nu doarme niciodată, are mai multe plaje frumoase. Din port, puteți pleca cu bărci spre trei insule sălbatice, Othoni, Mathraki si Erikoussa, scrie concediu.com. În Sidari, mai puteți vizita rămășițele castelului venețian și satul Agrafi.
Cea mai frumoasă stațiune a insulei e considerată Paleokastritsa. Este situată de-a lungul a trei golfuri și este încadrată de stânci abrupte. Are pante pline de chiparoși, lămâi, măslini. Are șase plaje și un peisaj deosebit. Aici puteți vizita și mănăstirea din vârful stâncii, Agia Panagia, dar și Angelokastro, un castel bizantin construit în piatră la 300 de metri altitudine.
Din Paleokastritsa ajungeți pe jos în satul Lakones, sat cu case din secolul al XVIII-lea si al XIX-lea, unde localnicii încă mai îmbracă portul traditional elen, notează sursa mai sus amintită.
Agios Georgios este un colț de paradis tipic elen. Frumusețea naturală a locului, neafectată de turism, este principalul atu al acestei stațiuni mici, ascunsă într-un golf și inconjurata de hectare întregi de verdeață, scrie grecia-de-weekend. Plaja de aici are nisip fin și auriu.
În Afionas, străzile sunt pavate cu piatră cubică, sunt înguste și încurcate, casele sunt albe și vechi, cu geamuri albastre.
Stațiunea Arillas este recomandată celor care vor să se bucure de relaxare pe plajă. E situată între două golfuri și în apă se pot observa trei stânci, denumite Kravia, Gineka și Sikia.
Stațiunea Barbati are o plajă celebră pentru pietricelele albe și apa cristalină. Satul este poziționat la poalele muntelui Pantokrator, cel mai înalt de pe insulă.
Dacă ești în căutarea unui loc autentic, fără cluburi, trebuie să mergi în Nissaki. Are câteva baruri și taverne unde sunt servite produse tradiționale.
Dar Corfu vă așteaptă cu mult mai multe stațiuni și comori, de aici și diversitatea atât de iubită de turiști.
sursă foto Pixabay
Ca pe aproape orice altă insulă grecească, în Corfu ajungi cu avionul, cu autocarul sau cu mașina. Aeroportul Ioannis Kapodistrias este poarta de intrare pe insulă. Poți alege varianta charter, care se găsește, de multe ori, doar la agenții, sau varianta cu escală, în Atena. Cu mașina, trebuie să mergi până la portul Igoumenitsa, de unde te urci pe un feribot spre Corfu. Varianta cu avionul este mai rapidă (aprox. o oră și 30 de minute pentru charter), ajungi foarte repede, iar prețul se ridică la aproximativ 1.500 de lei dus/întors, cu bagaj de cală. Cu mașina, la prețul benzinei trebuie să adaugi banii pe care-i plătești la feribot, aprox. 200 de lei. Poți ajunge și într-o zi, fiind undeva la 1.000 de km, dar cei mai mulți fac o oprire la Salonic. Cu autocarul, e cea mai ieftină variantă, prețul diferă și-n funcție de tipul de cazare, dar și cea mai obositoare. Faci aproximativ 20 de ore pe drum, cu opriri la aprox. 3 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu