Cori Grămescu, despre greșelile pe care le fac părinții legat de alimentația copiilor: Un adevăr mai greu de digerat

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a explicat care sunt ingredientele ce nu trebuie să lipsească din alimentația copiilor, mai ales a școlarilor.

Publicitate

Copiii au în cea mai mare parte aceleași nevoi alimentare cu adulții, ceea ce face diferența este porția pe care trebuie să o consume.

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a subliniat care sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din alimentația copiilor, dar și unde greșesc părinții de astăzi.

”Ce ingrediente nu trebuie să lipsească din alimentația copilului? Well, cam aceleași de care avem și noi nevoie, cu mici modificări de proporție.

Copiii sunt în creștere, așa că au nevoie de multe proteine și glucide concentrate care se absorb lent.

Pentru a putea susține efortul intelectual de la școală au nevoie de hrană de calitate nutrițională ridicată, gătită cât mai simplu și mai diversificat. Pentru sănătate digestivă trebuie să aibă un meniu diversificat, în care să nu mănânce mai mult de 2 zile la rând din aceleași produse.

Acum, un adevăr mai greu de digerat: copiii fac ce văd în familie că se face.

Dacă voi, ca adulți, săriți peste mese, mâncați din pungă și nu gătiți cu zilele, beți suc în loc de apă și lăsați mesele pe ultimul loc din lista de priorități trebuie să știți că și copiii vor face cel puțin la fel de rău.

Ei sunt mult mai afectați de un meniu dezorganizat, pentru că nivelul de mișcare fizică al unui copil modern este undeva la jumătate față de cum se întâmplau lucrurile acum 25 de ani.

În plus, expunerea la ecrane este de cel puțin 10 ori mai mare în prezent, decât acum un sfert de veac și aceiași 25 de ani de expunere la poluare, stres, chimicale și disruptori hormonali au făcut ca organismul lor să se formeze cu un pattern hormonal deja modificat față de al nostru”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Generația 40+, fără educație alimentară

”Generația mea, a celor de 40 și ceva de ani, a crescut fără o educație alimentară sănătoasă. Suntem prima generație care a primit produsele din vest, în abundență, și ni s-a servit mirajul bunăstării post-revoluție cu supraconsum de alimente procesate, lipsa timpului de calitate petrecut în familie, presiune de a avea note bune cu prețul sănătății noastre emoționale și multă insecuritate în familie și în societate. 

Singura modalitate de a nu transmite mai departe, într-o formă și mai scâlciată, acest bagaj dureros către generația următoare este să devenim noi înșine atât părinții de care aveam nevoie când eram noi copii, dar mai ales să ne îngrijim de bunăstarea copiilor noștri prin grija constantă față de calitatea timpului petrecut cu ei, discuțiile oneste, calde și respectuoase față de realitatea emoțională a copilului și mai ales exprimarea constantă și clară a iubirii pentru ei.

Ne arătăm iubirea față de copii petrecând timp cu ei în joacă, ascultându-le fricile și încurajându-i, învățându-i prin puterea exemplului care sunt valorile sănătoase după care să își conducă viața, făcând sport cu ei și hrănindu-i cu mâncare sănătoasă și echilibrată.

Vă doresc tuturor un început de an școlar domol, încărcat de speranță și bucurie și animat de curiozitate!”, a mai scris Cori Grămescu.

Citește și: Mic dejun georgian. Cum se prepară Khachapuri: rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel