Utilizat intens în bucătăra mexicană, dar şi în cea asiatică, acest condiment are numeroase proprietăţi curative, fiind un aliat de nădejde în tratarea afecţiunilor.
Publicitate
Coriandrul, originar din sudul Europei, nordul Africii şi sudvestul Asiei, a ajuns să fie unul dintre cele mai populare condimente. Gustul său intens, uşor picant, dulce, dar şi înţepător, în acelaşi timp, l-a transformat într-unul dintre ingredientele vedetă ale preparatelor culinare gătite de bucătariid in înreaga lume.
Totodată, coriandrul este extrem de valoros şi în tratarea unor afecţiuni variate, de la cele mai "blânde" la cele necruţătoare.
Tratează hipertensiunea arterială
Coriandrul are o cantitate semnificativă de compuși colinergici și antagoniști de calciu, componente care ajută la reglarea tensiunii arteriale, care acţionează şi în calitate de agenţi hipotensivi odată eliberate în organism. Frunza de conriandru are o puternică acţiune diuretică, care contribuie chiar şi la cele mai mici tensiuni arteriale.
Îmbunătăţeşte digestia
Plin de substanţe nutritive, coriandrul are proprietăţi care ajută la contracţia stomacului și facilitează digestia eficientă a alimentelor.
Tratează diabetul zaharat
Cercetătorii au demonstrat că extractul din frunze de coriandru are anumiţi compuși care, eliberţi în sânge, provoacă insulina anti-hiperglicemică, activitate specifică insulinei, care ajuta la menţinerea nivelului zahărului din sânge sub control.
Combate cancerul
Frunzele de coriandru conţin unele substanţe nutritive esenţiale, cum ar fi beta-carotenul, vitamina C, E, ferulic, acidul cafeic, kaempferol și quercertin. Toate acestea acţionează ca agenţi antioxidanti foarte puternici, care ajută la curăţarea radicaliilor liberi din corp,responsabili de declanşarea cancerului. Cercetătorii au demonstrat că extractele de coriandru sunt eficiente în oprirea întregului proces oxidativ.
Susţine imunitatea organismului
Fiind un agent antibacterian și antifungic, coriandrul are rolul de a susţine imunitatea, fiind eficient în tratarea infecţiilor. De asemenea, cercetătorii au descoperit că frunzele de coriandru au fost excelente în reducerea inflamaţiei în mod natural. Fiind o sursă excelentă de Omega-3 , omega-6, lipolotion și ulei de coriandru, acest condiment este eficace în reducerea inflamării în toate părţile corpului.
Reduc nivelul colesterolului
Frunzele de coriandru conţin un compus numit coriandrin, care ajută la manipularea metabolismul lipidic prin reducerea nivelului de colesterol. Mai mult de atât, frunzele sunt pline de antioxidanţi, care ajută la păstrarea nivelul colesterolului sub control. Studiile au demonstrat că frunzele de coriandru reduc cantităţile de colesterol și trigliceride din corpul uman. Frunzele au un efect puternic asupra modului în care organismul digeră alimentele și absoarbe grăsimile, ceea ce îl face un medicament perfect natural pentru a menţine nivelul colesterolului sub control.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News