Judecătoarea Corina Corbu, singurul magistrat care şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), susţine astăzi interviul în faţa membrilor Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Potrivit unui anunţ al CSM, interviul constă în susţinerea unui plan managerial, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare - vizând în esenţă capacitatea de organizare; rapiditatea în luarea deciziilor; rezistenţa la stres; autoperfecţionarea; capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung.
Corina Corbu, în prezent preşedinte al Secţiei de contencios de la ICCJ, este singurul candidat la şefia Instanţei supreme, după ce Cristina Tarcea a anunţat că nu mai doreşte un nou mandat.
Tarcea declara la începutul lunii iulie că şefa CSM, Lia Savonea, 'tânjeşte de mult' la revocarea conducerii Instanţei supreme, pentru a numi în loc persoane 'mai puţin predispuse la independenţă'.
În iulie 2014, Corina Corbu a fost trimisă în judecată de DNA, alături de alţi magistraţi de la Instanţa supremă, printre care şi Gabriela Bîrsan, fiind acuzată de complicitate la favorizarea făptuitorului, însă a fost achitată definitiv în mai 2018, alături de toţi inculpaţii din dosar.
În martie 2019, un complet de cinci judecători a decis că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi nu a săvârşit abatere disciplinară când şi-a desemnat consiliera, judecătoarea Dana Tiţian, să efectueze un control la structurile DNA din Suceava şi Iaşi. Doi magistraţi din complet, Corina Corbu şi Maria Hrudei, au făcut opinie separată, în sensul admiterii acţiunii disciplinare şi sancţionării lui Kovesi cu avertisment.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News