Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte PSD, considera ca declaratia ministrului Elena Udrea conform careia USL apara statul pomenilor electorale reflecta ipocrizia PD-L si face parte din strategia cinic-populista de mentinere cu orice pret la putere a acestui partid specializat in cumpararea si fraudarea voturilor.
"Dna Udrea se grabeste sa arate cu degetul pentru a nu trebui sa dea socoteala pentru ceea ce se intampla in curtea PD-L si a Guvernului incapabil sa asigure redresarea economiei si un trai decent cetatenilor", a declarat Corina Cretu, criticand, totodata, politica de distrugere a statului social promovata de PD-L.
"Saptamana trecuta, dna Udrea vehicula acuzatia nefondata si foarte grava ca peste un milion de romani beneficiaza ilegal de pensii si ajutoare sociale. PD-L, prin reprezentantii sai cei mai vocali, Elena Udrea si Sebastian Lazaroiu, atinge culmi nebanuite ale ipocriziei si demagogiei. Din pacate pentru ei, cei doi exponenti ai puterii se contrazic reciproc, demonstrand subrezenia acestor incercari disperate de a ascunde realitatea cu fumigene care nu mai tin de mult la o populatie saracita", a acuzat Corina Cretu.
Europarlamentarul PSD subliniaza ca rapoartele de control publicate pe site-ul Ministerului Muncii, referitoare la ajutoarele pentru incalzire si la venitul minim garantat, contrazic asertiunile ministrului Elena Udrea. Vicepresedintele social-democrat a precizat ca raportul de control privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea de locuinte a constatat nereguli numai in 5,2% din totalul dosarelor si in doar 6 la mie din cazuri s-a dispus incetarea platilor. De asemenea, controlul privind venitul minim garantat in trei sferturi din primariile Romaniei s-a soldat cu propunerea incetarii platii in numai 0,68% din totalul dosarelor verificate. "Daca subordonatii d-lui Lazaroiu au gasit in 2230 de primarii doar 940 de dosare fraudate, unde e milionul de hoti din sistem de care vorbeste d-na Udrea?", a intrebat europarlamentarul PSD.
Corina Cretu a precizat ca pensia si ajutorul social nu pot fi considerate, intr-o tara civilizata, pomeni, cata vreme reprezinta drepturi castigate in urma contributiei cetatenilor la sistemul asigurarilor sociale. De altfel, art. 1 din Constitutie defineste Romania ca stat social, iar art. 47 prevede obligativitatea statului sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent, precum si dreptul cetatenilor la pensie si masuri de asistenta sociala, a reamintit Corina Cretu în comunicatul transmis redacției.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu