Europarlamentarul Corina Crețu a dezvăluit că a avut probleme medicale în acesta an.
Publicitate
„Am decis în final să vorbesc. Nu vreau să dramatizez, pentru că nu este cazul. Am ales să scriu pentru a putea să ajut, să îmi folosesc experiențele de viață pentru a atrage atenția asupra necesității de a pune sănătatea pe primul loc și pentru a avertiza asupra importanței controalelor de rutină”, a transmis Corina Crețu, într-o postare de duminică după-amiaza, pe rețelele de socializare.
„Eram la final de iulie și așteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion să merg la Oradea. (...) Între timp, am făcut câteva analize, mai ales că trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute. «Operație de urgență, nu are sens sa facem biopsie, e o mică tumoare care se vede, după formă, că e cancer»”, a adăugat ea.
„Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul că Dumnezeu m-a trimis la medic la timp. Fază incipientă. Deja după operație, chirurgul mi-a spus că sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranță și pentru a evita reapariția, va trebui să fac și radioterapie. Ca toate accidentele din viața mea, le-am luat așa cum erau, probleme pe care trebuie să le rezolv pentru a putea merge mai departe. Am continuat toate planurile mele, cu excepția concediului. Mai am cinci ședințe de radioterapie”, a mai spus europarlamentarul Corina Crețu.
„Le mulțumesc tuturor care mi-au fost aproape: familie, prieteni, medici, personal medical. Le mulțumesc tuturor organizațiilor civice care militează și luptă împotriva cancerului, mai ales celor care promovează descoperirea precoce a cancerului la sân. Abia acum îmi dau seama de importanța acestor acțiuni și vreau să mă implic în orice demers care le pot face pe femei să conștientizeze că fiecare zi contează.
Și dacă în urma mesajului, măcar o singură persoană nu mai amână controalele medicale, mă simt cu conștiința împăcată”, a conchis ea.
Legea „Dreptul la uitare”, care va aduce un strop de normalitate în lumea supraviețuitorilor de cancer, a fost votată, în unanimitate, de către Parlamentul României.
„Pentru fiecare dintre noi, în momentul în care spui 100.000, sunt cifre care dau fiori. Astăzi, în România, la fiecare 5 minute, un român este diagnosticat cu cancer. Astăzi, în România, 150 de oameni pierd lupta cu cancerul. În fiecare an, un oraș, iar aici aș da exemplul Făgărașului, dispare de pe harta României. Dar astăzi nu vorbim despre cei care își duc războiul lor. Astăzi vorbim despre învingători, despre cei care au reușit să treacă linia de sosire. Vorbim despre supraviețuitori, vorbim despre problemele pe care le au aceștia după ce medicina le spun că sunt vindecați, că sunt oameni care pot duce mai departe o viață normală.”, a declarat inițiatoarea legii, Nicoleta Pauliuc.
„Proiectul meu de lege, intitulat sugestiv „Dreptul la uitare” le dă posibilitatea foștilor diagnosticați cu cancer, ca după o perioadă de 7 ani de zile, să își poată duce o viață normală așa cum o poate duce și cineva care nu a cunoscut niciodată în viața lui această tristă experiență. După 7 ani de zile, un fost pacient oncologic, în momentul în care vrea să își facă o asigurare de sănătate, stimați colegi, asiguratorul nu mai are voie, nu mai are dreptul, să îl întrebe dacă vreodată, în istoricul lui medical, a existat diagnosticul de cancer... Vezi restul aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu