Corina Creţu: Iniţiativa celor Trei Mări sprijină obiectivul comun al UE

Iniţiativa celor Trei Mări vine în sprijinul obiectivului comun al Uniunii Europene de a apropia Estul şi Vestul Europei, a declarat, luni, Corina Creţu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională.

"Am onoarea de a vorbi astăzi în numele preşedintelui Comisiei Europene, domnul Jean Claude Junker. Principalul mesaj al Comisiei Europene este acela de mare apreciere faţă de această Iniţiativă a celor Trei Mări. Ştiţi foarte bine, cu ocazia discursului său privind starea Uniunii Europene, de săptămâna trecută, preşedintele Junker a subliniat că îşi doreşte să facem eforturi mai mari pentru a apropia Estul şi Vestul Europei, atât la nivelul Comisiei Europene, cât şi la nivelul statelor membre, iar Iniţiativa celor Trei Mări vine tocmai în sprijinul acestui obiectiv comun.

Este o iniţiativă foarte relevantă şi legitimă, contribuie la dezvoltarea regională amplificând astfel procesul de coeziune la nivelul întregii Uniuni Europene. O iniţiativă care poate oferi în egală măsură prosperitate şi securitate pentru statele membre.

S-a vorbit aici despre decalajele care există, din păcate, pe teritoriul continentului nostru, nu numai între Est şi Vest, dar şi în interiorul unor state membre. De exemplu, dacă ne uităm la domeniul Transporturilor, în Europa Centrală şi de Est parcurgerea aceleaşi distanţe durează de două ori mai mult decât în statele vestice ale Uniunii Europene", a spus Creţu, în cadrul primei ediţii a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, organizată la Romexpo, în marja Summitului Iniţiativei celor Trei Mări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel