Corina Crețu: Mă sperie ce se întâmplă în UE, iar oamenii nu cunosc cifrele reale. România nu își permite luxul unui Roexit

Uniunea Europeană (pexels)
Uniunea Europeană (pexels)

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politică regională, s-a arătat înspăimântată de retorica anti-europeană de la nivelul Uniunii Europene și a prezentat câteva cifre pe care toți românii ar trebui să le cunoască.

„E un început de an cu tulburări și nemulțumiri sociale acumulate în timp, dar și cu o puternică retorică anti-europeană care pe mine mă sperie”, a precizat Corina Crețu, în cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3 CNN. Europarlamentarul a amintit că pe 9 iunie sunt alegeri europarlamentare.

În opinia ei e perfect legitim să discutăm despre nedreptatea pe care Austria a făcut-o României în ceea ce privește refuzul aderării la Spațiul Schengen, dar trebuie subliniate și beneficiile pe care România le-a avut ca țară de când s-a alăturat UE.

E suficient să precizăm că în pofida faptului că România se află pe ultimele locuri în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, proces birocratic și îngreunat nu de UE ci de autoritățile române, profitul net pe care România l-a câștigat de la aderarea la UE în 2007 și până în prezent se ridică la peste 60 de miliarde de euro! Totodată, PIB-ul României aproape că s-a dublat. Dacă în 2007 PIB-ul era de 174.6 miliarde de dolari, azi se ridică la aproape 300 de miliarde.

„Ideea că Europa de Est ar fi o povară pentru UE e foarte periculoasă. Marea majoritate a partidelor care conduc în țările cele mai importante precum Germania sau Franța sunt adeptele acestui curent. Populismul și extremismul din România e peste tot în Uniunea Europeană. Dar noi nu ne putem permite luxul unui Roexit”, arată Corina Crețu.

Dacă aceste forțe anti-europene din statele dezvoltate se vor coagula după alegerile europarlamentare din iunie vor fi prejudicii foarte mari pentru Europa de Est și inclusiv pentru cetățenii români. (...) De data aceasta alegerile europene nu mai trebuie privite ca un exercițiu care nu contează (...). Avem nevoie neapărată de profesioniști în Parlamentul European pentru că lupta va fi mult mai dură pentru apărarea valorilor noastre europene și a valorilor pentru care ne-am luptat la revoluție. Libertate, democrație, dezvoltare, prosperitate, etc”, a conchis Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel