Corlăţean: La a doua greșeală, ambasadorul Ungariei își încetează mandatul

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că speră ca ambasadorul ungar  la București să nu mai facă greşeli, pentru că a doua îşi încetează mandatul. Afirmațiile  ministrului român de Externe a fost făcută  în cadrul unei emisiuni la Antena 3, în contextul în care diplomatul ungar  îşi asuma afirmaţiile secretarului de stat Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc

Corlăţean a spus că, după discuţiile pe care le-a avut cu şeful diplomaţiei de la Budapesta, ambasadorul ungar de la Bucureşti a primit instrucţiuni "să tacă". "Sper să nu ma facă greşeli, pentru că a doua zi îşi încetează mandatul la Bucureşti", a spus Corlăţean.

 El a menţionat că a discutat mult cu omologul ungar, convorbirea telefonică durând 45 de minute.

"Noi am făcut un efort uriaş de calmare", a spus Corlăţean.

 Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, declara, recent, într-o intervenţie televizată, că asumă integral afirmaţiile secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc, el exprimând şi ideea că ar susţine modificarea art. 1 din Constituţiei României şi autonomia.

 Întrebat despre afirmaţia secretarului de stat în MAE român Bogdan Aurescu cu privire la faptul că îndemnul secretarului de stat ungar Nemeth Zsolt ar echivala cu susţinerea explicită a autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, nepermisă de Constituţia României, ambasadorul ungar a răspuns "în acest caz, eu aş propune o schimbare în Constituţia României".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel