Tribunalul Prahova judecă, miercuri, contestaţia lui Cornel Dinicu, împotriva deciziei Judecătoriei Ploiești care a respins solicitarea sa de modificare a obligațiilor legale, astfel încât să ia legătura cu fiul şi cu concubina sa.
Tribunalul Prahova judecă, miercuri, contestaţia patronului complexului Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, împotriva deciziei Judecătoriei Ploiești care a respins solicitarea sa de modificare a obligațiilor legate de arestul la domiciliu, în ideea de a avea permisiunea să ia legătura cu fiul şi cu concubina sa.
Conform portalului instanțelor de judecată, Judecătoria Ploiești a respins, vinerea trecută, ca neîntemeiată, cererea lui Dinicu de modificare a conținutului arestului la domiciliu, el contestând ulterior această decizie.
Concubina și fiul sunt martori în dosarul incendiului de la fermă, iar toți cei trei împart domiciliul. Una dintre condițiile impuse de instanţă lui Dinicu este aceea de a nu comunica, absolut deloc, cu inculpaţii, martorii, persoanele vătămate sau cu familiile acestora, implicit cu martorii şi experţii asociați cazului.
De asemenea, patronul Fermei Dacilor a cerut instanţei acceptul pentru părăsirea domiciliul, astfel încât să ajungă la stomatolog, cererea fiind respinsă.
Inculpatul a contestat şi această decizie, contestaţia urmând să fie judecată de Tribunal tot miercuri
Cornel Dinicu, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, administratorii complexului turistic Ferma Dacilor, sunt acuzați de distrugere din culpă, care a declanșat un dezastru în decembrie anul trecut.
În urma incendiului ce a provocat morți și răniți, anchetatorii au analizat ferma și au ajuns la concluzia că aceasta a fost realizată în regim propriu, fără obținerea avizelor și autorizației de construire, iar demersurile și măsurile dispuse pentru "intrarea în legalitate" au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, conform Antena 3 CNN.
Cornel Dinicu a avut câștig de cauză astăzi, iar judecătorii i-au permis să vorbească atât cu fiul său, cât și cu soția. De asemenea, judecătorii au acceptat și cererea lui Dinicu de a merge la medic, într-un interval stabilit de autorități.
Astăzi a avut loc și percheziția informatică, fiind descărcate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din fermă.
"E ciudat. Cineva ne plantează tot felul de lucruri personale, intacte, nu știu care e motivul. Nu vreau să-mi dau cu părerea, dar cineva se joacă cu nervii noștri și nu e normal să facă astfel de lucruri. Deja avem necazuri destul de mari. (...) Aveam acolo tot. Toate instalațiile erau făcute ca la carte și erau făcute de electricieni, de specialiști, nu de mine. Singurul lucru pe care l-aș fi putut salva a fost centrala de avertizare incendii care era în avarie din cauza tensiunilor de curent. Eu am observat că era în avarii și am transmis mai departe, chiar era în priorități, scris cu roșu în birou, pe tablă. Era scris ‘schimbare centrală anti-incendiu’. Fetele de la birou, câțiva oameni, erau acolo și știu. Sunt oameni care se ocupau de lucrurile pe care le transmiteam eu să le facă. Am înțeles că au și sunat la o firmă care a montat. Nu mai aveam contract la firma care se ocupa de mentenanța centralei. Am înțeles că au și cerut o ofertă de înlocuire, fiind o centrală Bosch pe care ei nu o cunoșteau, au comandat altă centrală. Nu am mai ajuns în momentul schimbării", a spus Cornel Dinicu.
"Cu o seară înainte am petrecut sfânta zi de Crăciun cu prietenii. A doua zi trebuia să mergem la Brașov, Victor avea antrenament la Brașov, noi aveam stabilit un traseu la Piatra Craiului. Cam asta s-a întâmplat cu o zi înainte. Am fost trezit de Alexandra Gospodaru că e fum. Instinctual m-am dus pe drumul cel mai scurt spre camera copiilor. M-am lovit de un baraj de fum. M-am întors. Mi-am luat masca de gaze pe care o achiziționasem pe timpul Covidului ca să pot să intru. Am intrat. M-am rătăcit de două ori. Mi-am dat seama că nu se mai poate face nimic, flăcările erau destul de mari și trosnea deasupra bucătăriei. Am ieșit afară. Am încercat să iau un furtun de la hidranți să sting incendiul. În câteva minute au venit pompierii și au preluat ei. După am încercat tot felul de indicații. Nu au putut nici pompierii să intre chiar dacă aveau tuburi de oxigen, echipament. Am încercat să tăiem niște pereți de rigips care comunicau cu camera copiilor. Nu am reușit. Eu în continuare cred că există și varianta de mână criminală, pentru că din filmulețe lucrurile așa par, că sunt două focare", a aifrmat Cornel Dinicu, conform România TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News