Deputat PSD: "Nu vă îmbolnăviți cât este PNL la guvernare". Documentele publicate

Corneliu Florin Buicu, deputat PSD, a publicat două documente referitoare la bugetul alocat la sănătate pentru anul 2020, criticând Guvernul Orban. 

"Dragi români, nu vă îmbolnăviți cât este PNL la guvernare"

"Mai jos vă las o mostră care dovedește că "sănătatea nu este o prioritate" pentru PNL, alături de educaţie. Bugetul Casei de Asigurări de Sănătate pentru 2020, cel care urmează a fi asumat, este mai mic decât cel al anului 2019 cu 800 de milioane RON. Din acești bani, se plătesc medicamente compensate și gratuite, servicii medicale la toate categoriile de furnizori, inclusiv salariile din spitalele publice, programele de sănătate curative.

Față de anul 2019, românii sunt mai sănătoși, zice Cîțu - PNL, așa că, dragi români, nu vă îmbolnăviți cât este PNL la guvernare, să nu aveți nevoie de medicamente, să nu aveți nevoie de servicii medicale. A, și era să uit, dacă vorbim de medicină primară, era vorba că primesc mai muți bani anul acesta. Se pare că nu au", a scris Corneliu Florin Buicu pe Facebook.

"Guvernul meu,"Minciuna-PNL", a mințit!"

"A doua mostră, dacă mai era nevoie, că sănătatea NU este prioritate pentru PNL este bugetul ce urmează a fi asumat de Guvernul meu PNL: bugetul Ministerului Sănătății care, pentru anul 2020, este mai mic inclusiv la cheltuieli de personal. Atrag atenția că din bugetul Ministerului Sănătății se plătesc prin transferuri salariile rezidenților al căror număr a crescut în acest an, salariile din UPU, DSP, etc.

Să înţeleg că este acoperit impactul creșterii numărului de rezidenți? Eu zic că nu. Oricum constatăm o scădere a bugetului Ministerului Sănătății de 22,8%, față de 2019, în condițiile în care acest buget trebuia să crească! Încă o dată se constată că guvernul meu,"Minciuna-PNL", a mințit! Și minte în continuare", a mai scris deputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel