Cornulețele de post sunt de nerefuzat!
Publicitate
Ingrediente
300 g făină
135 ml ulei rafinat
110 ml borș acru
3 g sare
3 g drojdie uscată
5 g coajă de lămâie
150 g rahat
150 g zahăr pudră
Mod de preparare
Într-un bol mare adaugă uleiul, borșul, sarea, zahărul vanilat, drojdia uscată, coaja rasă de lămâie, pe care le amesteci bine. Adaugă apoi făina cernută și amestecă până când aluatul devine omogen. Lasă aluatul la dospit circa 30 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară.
Împarte aluatul în trei bucăți egale, apoi întinde fiecare bucată cu sucitorul între două foi de hârtie de copt. Astfel aluatul se întinde uniform și nu se lipește de sucitor. Peste aluatul întins așază un capac (diametrul 26 cm) și decupează forma de cerc. Păstrează marginile de aluat. Atenție! Marginile de aluat NU se frământă!
Taie fiecare cerc în 12 felii, astfel vei obține cornulețe de circa 4 cm. Pe fiecare felie de aluat pune câte o fâșie de rahat. Rulează cornulețele de la margine spre centru, înfășurând umplutura cu grijă. Așază cornulețele în tavă direct pe hârtia de copt.
Încinge cuptorul la temperatura de 180°C și coace-le circa 20 de minute. Așa fierbinți pune-le pe un platou și pudrează-le bine cu zahăr, apoi tăvălește-le prin zahărul pudră, scrie savuros.info.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu