Ții post? Această rețetă de cornulețe fragede cu borș îți va prii. Iată cum se prepară...
Ingrediente
400 gr făină
200 ml ulei
100 ml borş
7 gr drojdie uscată
1 praf sare
200 gr rahat
100 gr zahăr pudră vanilat
Cum se prepară
Punem într-un bol făina, sarea şi drojdia. Facem o adâncitură în mijlocul aluatului şi turnăm uleiul şi borşul. Frământăm doar atât cât să omogenizăm aluatul. Va rezulta un aluat sfărâmicios, nu foarte compact.
Lăsăm la dospit circa 30 minute, apoi împărţim aluatul în patru - cinci bile, fiecare dintre ele urmând să o întindem sub forma unui disc, cu ajutorul sucitorului. Tăiem aluatul mai întâi în două, apoi în patru şi la final în opt triunghiuri aproximativ egale, potrivit caietulcurete.com.
Aşezăm câte o feliuţă de rahat la baza fiecărui triunghi şi rulăm strâns de la bază la vârf. Dacă nu vă place rahatul, îl puteţi înlocui cu nucă sau gem de prune simplu sau amestecat cu nucă măcinată.
Aşezăm cornuleţele obţinute în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, circa 30 minute. Cât sunt fierbinţi, le tăvălim prin zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News