Dacă vrei să te bucuri de un desert delicios și fraged, poți încerca această rețetă de cornulețe cu untură. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 800 de grame de untură
- 800 de grame de smântână
- făină cât cuprinde
- un praf de copt
- 600 de grame de rahat
- un ou
- zahăr pudră pentru ornare
Cum se prepară
Avem nevoie de un vad mai mare. În acesta, amestecăm bine untura cu smântâna (aceasta trebuie să fie de la temperatura camerei. Ea trebuie scoasă din frigider cu două-trei ore înainte de prepararea aluatului pentru cornuleţe cu untură şi smântână). Adăugăm oul şi amestecăm iar pentru câteva minute, scrie clickpoftabuna.ro. Apoi, se pune praful de sare şi făina.
Se frământă un aluat potrivit – nici prea moale, nici prea tare. Când ajungem la consistenţa dorită de noi, ne oprim şi-l băgăm pentru jumătate de oră la frigider.
Spălăm masa de lucru, o ştergem bine şi, apoi întindem aluatul cu un făcăleţ într-o foaie nu prea subţire (nu este obligatoriu să înfăinaţi masa, deoarece compoziţia conţine grăsime şi nu se va lipi). Tăiem pătrăţele egale din aluat. Punem la fiecare pătrăţel o bucăţică de rahat şi rulăm de la un capăt la altul.
În tava de la aragaz se pune hârtie de copt, apoi se aşează cornuleţele. Le lăsăm la copt până se rumenesc uşor. Cornuleţele cu untură şi smântână se scot şi, cât sunt fierbinţi, se pudrează cu zahăr farin.
BONUS: Prăjitura imposibilă
Ingrediente
- zahar caramelizat
- 100 g zahăr
- 1 ceașcă apă
Crema de zahăr ars
- 5 bucăți ou
- 625 ml lapte
- 80 g zahăr
- 1 esență vanilie
Blatul de cacao
- 2 bucăți ou
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 125 g zahar
- 160 g făină
- 60 g cacao
- 4 g praf de copt
Cum se prepară
Încingem cuptorul la 180°C.
Caramelizăm zahărul
Pregătim un vas termorezistent pentru copt și un al doilea vas mai mare în care sa îl pui pe primul. Ambele vase trebuie sa aibă ceva adâncime. Punem într-o crăticioară 100 g zahăr cu o ceașcă de apă si gătim pe foc mediu până când zahărul capătă nuanța chihlimbarului. Aveți grija sa nu se ardă! Turnăm zahărul caramel în vasul termorezistent și distribuim uniform pe toată baza tăvii.
Crema de zahăr ars
Într-un bol, spargem cele 5 ouă și adăugăm 80 g zahăr si o esență de vanilie. Mixăm până ce zahărul s-a topit în compoziția de ouă. Când zahărul s-a topit în ouă, oprim mixerul și adăugăm treptat 650 ml lapte, amestecând cu o lingură de lemn. După ce am omogenizat amestecul de ouă, lapte și vanilie, turnăm compoziția în vas peste zahărul caramelizat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu