Coronavirusul apărut în Wuhan, numit și nCoV 2019, s-a răspândit global și este periculos.
Publicitate
Coronavirusul originar din Wuhan, nCoV 2019, a apărut acum trei săptămâni, iar epidemia putea fi controlată cu ușurință dacă existau o mai mare transparență, acțiuni mai rapide și nu se încercat mușamalizarea acestuia, conform Foreign Policy.
Odată cu răspândirea globală a virusului, China este forțată să recurgă la metodele folosite și în timpul epidemiei de sindrom respirator acut sever (SARS) din 2003, astfel încât orașe întregi trebuie închise, locuitorii țării nu pot călători liber și trebuie adoptate comportamente împotriva răspândirii coronavirusului.
Cu toate acestea, oamenii se pot proteja de o posibilă infecție prin anumite precauții precum:
1. Când părăsiți casa, purtați mănuși și folosiți-le în transportul public sau în spațiile publice.
2. Dacă trebuie să scoateți mănușile pentru a interacționa social, nu vă atingeți fața sau ochii, indiferent de mâncărime. Mâinile trebuie ferite de contactul cu fața. Înainte ca mănușile să fie folosite din nou, trebuie să vă spălați pe mâini cu apă caldă și săpun.
3. Mănușile trebuie schimbate zilnic, spălate bine și nu trebuie purtate umede.
4. Măștile sunt nefolositoare afară și nu ar fi de folos în interior. Multe măști se deteriorează după o utilizare sau două. Folosirea aceleiași măști zi de zi este și mai dăunătoare, din cauza bacteriilor ce se strâng în interiorul acesteia, din cauza gurii. Cel mai bine este să nu faceți parte din mulțimi și să stați departe de oameni, la cel puțin o lungime de braț.
5. Înlocuiți toate prosoapele de la bucătărie și de la baie imediat, înlocuindu-le cu unele curate, notate cu numele celor din familie. Toată lumea trebuie să folosească doar prosopul său, iar acestea trebuie spălate și uscate cu desăvârșire, fiindcă umezeala atrage viruși precum răceala, grupa și coronavirusul.
6. Fiți atent la mânerele de uși. Dacă este posibil să acționați ușile doar cu umerii sau coatele, este mai bine. Mânerele trebuie spălate și în propria casă. De asemenea, acest lucru se aplică și la balustrade, tastaturi, telefoane mobile, jucării, laptopuri și multe obiecte care trebuie manipulate cu ajutorul mâinilor.
7. Nu folosiți tacâmurile în mâncarea altcuiva și nu beți din sticla altcuiva.
8. Nu cumpărați, măcelăriți sau consumați orice animal sau pește viu până când o anumită specie este determinată ca fiind sursa virusului.
9. Deschideți geamurile la muncă sau acasă pentru a recircula aerul cât mai des. Însă, dacă este frig sau umed, păstrați căldura și închideți ferestrele.
10. Aveți grijă atunci când îngrijiți pe cineva cu febră. Întotdeauna purtați o mască lângă acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu