Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a oferit datele cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 2 decembrie 2021.
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.149 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 66 decese dintre care 8 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.
144.000 doze de vaccin Janssen au ajuns joi la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră.
Dozele au fost depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.
Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.
Până în prezent, 3.785.100 doze Janssen au fost recepționate, iar 1.826.313 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.
Teste de salivă vor fi folosite prima dată joi, odată cu revenirea copiilor la școală. Modul de utilizare a testelor a fost explicat și prin clipuri video.
Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.
Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.
Modul în care se utilizează testele a fost explicat inclusiv prin intermediul unor clipuri video realizate de miniștrii Sănătății și Educației.
De asemenea, persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ au fost instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.
Testele pozitive descoperite în unitățile de învățământ vor fi aruncate în coșuri prevăzute cu capac, pedală și sac de gunoi. Ulterior, acestea vor fi eliminate pe un circuit separat.
În prima tranșă, România a comandat 6,5 milioane de teste. Următoarele transporturi vor ajunge în țară în prima parte a lunii decembrie. Testele au fost livrate dezasamblate și angajații școlilor trebuie să le asambleze pentru a fi folosite de elevi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News