Potrivit OMS, riscul de deces din cauza coronavirusului este mai mare la pacienţii în vârstă şi nu sunt consemnate cazuri la copii. Statisticile recente arată că, până acum, coronavirusul nu a ucis niciun copil cu vârsta sub nouă ani.
Nu avem încă un vaccin anticoronavirus, dar temutul CO-VID -19 are totuşi un duşman care nu-l lasă să ucidă copii: este vorba despre sistemul lor imunitar. Potrivit worldometers.com, unde sunt strânse statisticile legate de coronavirus din toată lumea, temutul virus nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.
Rata mortalităţii este mult mai mare, în schimb, la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune sau cancer.
Medicii americani au încercat să găsească o explicaţie pentru faptul că noul coronavirus nu ucide copii, scriu jurnaliştii de la The Philadelphia Inquirer.
Americanii răstoarnă astfel teoria pe care o ştiam până acum, conform căreia copiii sunt cei mai vulnerabili în faţa bolilor.
„O teorie este că, atunci când se confruntă cu virusuri periculoase, copiii pot lupta cu boala pentru că au un strat robust de apărare numit sistem imunitar "înnăscut" . Acesta constă în globule albe, numite macrofage, care pot detecta şi consuma particulele străine din fluxul sanguin, indiferent de identitatea lor", susține Andrew Pavia, şeful bolilor infecţioase pediatrice de la Universitatea din Utah.
În acelaşi timp, medicul american explică faptul că cei în vârstă se îmbolnăvesc mai repede pentru că sistemul lor imunitar este mai puţin eficient.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News