Coronavirus, ce produce în organism și cât durează boala

Coronavirus: Iată ce se știe până acum despre ce produce COVID-19 în organism în cazul unei infecții și de ce duce la deces. 

Răspândirea rapidă a coronavirusului botezat de OMS - COVID-19 - a stârnit panică pe tot globul, în ciuda faptului că 99% din infecțiile raportate și de decese sunt pe teritoriul Chinei continentale.

Mai exact, conform datelor furnizate de platforma John Hopkins la ora 16.00, ora României, în lume uerau înregistrate 67.097 cazuri de infecție, dintre care 66.497 în China continentală. Din cele 1.527 de persoane decedate, doar 4 au fost înregistrate în afara Chinei. De asemenea, rata cazurilor videcate a crescut la circa 12%, ajungâng la 8.578 de persoane.

Cercetătorii și publicațiile medicale de specialitate din întreaga lume au convenit, înainte ca OMS să o ceară, ca toate informațiile despre coronavirus să fie cu liber acces, astfel încât toată lumea să le poată vedea. De la o zi la alta apar noi informații, dar până acest moment se știe co noul coronavirus are anumite efecte nefaste asupra organismului uman, efecte care explică în mare parte decese. Iată ce se știe, deocamdată:

Diferite niveluri de severitate a infecției

Noul coronavirus apărut în China, în provincia Hubei, botezat COVID-19, aparține unei familii de virusuri care pot provoca boli respiratorii la om, pornind de la o banală răceală până la afecțiuni mai severe, cum ar fi sindromul respirator acut sever (SARS) și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Mai mult pe DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel