Cei nouă milioane de locuitori din oraşul chinez Changchun (nord-est) au fost plasaţi în lockdown, într-un moment când China se confruntă cu cea mai accentuată recrudescenţă a COVID-19 din ultimii doi ani.
Cei nouă milioane de locuitori din oraşul chinez Changchun (nord-est) au fost plasaţi în lockdown, au anunţat vineri autorităţile locale, într-un moment când China se confruntă cu cea mai accentuată recrudescenţă a COVID-19 din ultimii doi ani, informează AFP, citat de Agerpres.
Un singur membru al unei familii este autorizat să iasă, o dată la două zile, a anunţat municipalitatea.
Acest lockdown este cel mai important anunţat în China de la cel impus în Xi'an (nord), metropolă cu 13 milioane de locuitori, la finele anului trecut.
China, ţara unde virusul a fost detectat iniţial în 2019, a ţinut rapid sub control pandemia începând cu primăvara lui 2020, adoptând măsuri de carantinare foarte stricte care au afectat oraşe întregi.
Gigantul asiatic a reuşit astfel să stopeze contagierea, înregistrând un bilanţ oficial de puţin peste 100.000 de cazuri, dintre care 4.636 mortale, într-un interval de doi ani.
Varianta Omicron se află la originea unor focare localizate, care au afectat, potrivit bilanţului de vineri, 1.369 de persoane în decursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.
Un bilanţ mic în comparaţie cu restul lumii, dar care este, cu toate acestea, cel mai ridicat pentru China de la prima etapă a epidemiei, la începutul anului 2020. Din numărul total de infectări, autorităţile au recenzat 158 de cazuri importate şi 814 de cazuri asimptomatice, care fac obiectul unui bilanţ separat.
VEZI ȘI: Covid-19 se întoarce. A luat avânt major în China. Creștere mare a cazurilor
China anunță vineri peste 1.000 de noi infecții COVID, cel mai mare număr zilnic de când Beijingul a învins primul său focar, la începutul anului 2020. Noul val este determinat de infecțiile asimptomatice pe fondul răspândirii variantei Omicron.
Dimensiunea ultimului focar este mult mai redusă decât multe altele din afara Chinei, dar creșterea numărului de cazuri ar putea pune presiune pe ambiția Chinei de a eradica infectările cât mai repede posibil, scrie Reuters, citat de Mediafax.
China a detectat 703 infecții asimptomatice transmise pe plan intern joi, potrivit datelor furnizate vineri de autoritatea sanitară, în creștere față de 435 cu o zi înainte.
Acest lucru marchează o creștere bruscă de la o medie zilnică de aproximativ 10 cazuri în primele două luni ale acestui an, potrivit calculelor Reuters.
Alte 397 de cazuri locale simptomatice, pe care China le clasifică separat de infecțiile fără simptome, au fost identificate joi.
„Infecțiile la persoanele vaccinate au mai multe șanse să fie asimptomatice decât infecțiile la persoanele nevaccinate, iar acoperirea vaccinală este acum foarte ridicată în China", a declarat Ben Cowling, profesor de epidemiologie la Universitatea din Hong Kong.
Aproximativ 87% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei sunt vaccinați cu schemă completă, iar aproximativ 40% din populație a primit și doza booster.
Nu s-au înregistrat noi decese, astfel că bilanțul a rămas neschimbat la 4.636 de morți.
Până joi, China a raportat 112.940 de cazuri simptomatice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News