Coronavirus. PLUS, celulă paralelă de criză, după ce Cioloș a închis Parlamentul European

Foto: Facebook / PLUS
Foto: Facebook / PLUS

PLUS a luat decizia să formeze o Celulă de criză paralelă pentru coronavirus, asta după ce liderul partidului, Dacian Cioloș, ar fi cerut suspendarea lucrărilor din PE, de frica noului coronavirus. 

Publicitate

PLUS a luat decizia să formeze o Celulă de criză pentru coronavirus prin care să contribuie, complementar cu activitatea Guvernului şi a Centrului de Comunicare Strategică, la informarea populaţiei şi cu recomandări adresate autorităţilor publice şi cetăţenilor, se arată într-un comunicat de presă. 

”Decizia a fost luată având în vedere numărul în creştere de cetăţeni infectaţi cu coronavirus în România, dar şi contagiunea extrem de mare a acestui virus, citind cu atenţie recomandările medicilor şi măsurile luate la nivel european şi mondial pentru limitarea efectelor acestei epidemii, înţelegând pericolul major pentru sănătatea tuturor cetăţenilor care trăiesc pe teritoriul României”, susțin reprezentanții PLUS. 

Prima măsură pe care PLUS o ia

Prima măsură pe care PLUS o ia este suspendarea imediată a activităţilor electorale de stradă şi a evenimentelor publice şi direcţionarea eforturilor tuturor membrilor şi filialelor către activităţi de asistare a comunităţilor prin măsuri de informare, ajutorare a persoanelor vulnerabile şi a persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

”Ne vom concentra în special pe comunicarea în mediul online, inclusiv pentru şedinţele cu membrii. Cerem tuturor partidelor să dea dovadă de responsabilitate şi să-şi suspende activităţile electorale de stradă şi evenimentele publice. România are nevoie de politicieni responsabili, care înţeleg pericolele şi acţionează în interes public, nu în interes electoral”, mai precizează PLUS. 

Celula de criză PLUS pentru coronavirus este formată din:

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii

măsuri pentru sistemul sanitar, protecţie a populaţiei, medicilor şi personalului din spitale

Dragoş Tudorache, fost ministru al Afacerilor Interne

măsuri care privesc mobilitatea cetăţenilor şi securitatea frontierelor

Oana Ţoiu - fost secretar de stat în Ministerul Muncii

proceduri de protecţie a copiilor, teleworking şi munca în condiţii de carantină

Ioana Mihăilă - medic specialist

indicaţii sanitare la nivel de unităţi sanitare pentru limitarea răspândirii virusului

Alin Mituţa - expert în politici europene

bune practici şi măsuri europene în gestiunea crizei

Dragoş Pîslaru - fost ministru al Muncii

limitarea consecinţelor economice ale crizei, recomandări pentru firme şi angajaţi

Anca Dragu - fost ministru al Finanţelor

implicaţii macroeconomice, măsuri de finanţare pentru combaterea efectelor negative ale crizei sanitare

Liviu Iolu - fost purtător de cuvânt al guvernului, specialist în comunicare publică

comunicare de criză

Dan Ionescu - expert în energie

responsabil infrastructură critică

Decizii şi măsuri luate azi

Celula de criză PLUS pentru coronavirus a decis azi suspendarea imediată a activităţilor electorale de stradă şi a evenimentelor publice şi direcţionarea eforturilor tuturor membrilor şi filialelor către activităţi de asistare a comunităţilor prin măsuri de informare, ajutorare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

Solicitări și recomandări către instituțiile publice 

”Primele solicitări şi recomandări pe care le transmitem public instituţiilor publice sunt:

1. Cerem introducerea de urgenţă în măsurile legislative privind carantina a posibilităţii ca pe durata închiderii unităţilor de învăţământ un părinte sau rudă apropiată să aibă posibilitatea de a munci la distanţă (teleworking), amendând astfel dispoziţiile existente în Codul Muncii;

2. Cerem Ministerului Sănătăţii să mapeze situaţia resurselor din spitale disponibile pentru a face faţă unei posibile escaladări a crizei şi să iniţieze imediat procedura de achiziţie publică centralizată la nivel naţional în vederea achiziţionării şi distribuirii în spitale şi comunităţi de echipamente de protecţie, truse de diagnostic, medicamente şi antivirale;

3. Cerem Ministerului Afacerilor Interne să creeze de urgenţă proceduri speciale şi culoare separate la punctele de intrare în ţară pentru traficul aerian, rutier, feroviar şi maritim provenind din ţările şi zonele cu risc ridicat;

4. Cerem Guvernului şi autorităţilor administraţiei publice locale să introducă măsuri obligatorii de igienă şi dezinfecţie în instituţiile publice şi în transportul public (trenuri, metrou, autocare, autobuze etc);

5. Cerem televiziunii, radioului public şi Consiliului Naţional al Audiovizualului iniţierea unei campanii de informare privind măsurile de prevenire, de combatere şi de oprire a răspândirii coronavirusului în vederea limitării potenţialului de panică în rândul populaţiei. Având în vedere perioada lungă în care elevii vor sta acasă, recomandăm introducerea în programul televiziunii publice a emisiunilor educaţionale - de pregătire pentru examenele naţionale”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel