Rafila, OMS: În 2009, după ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR, contaminarea a CRESCUT

Foto: medichub
Foto: medichub

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre coronavirus, despre măsurile luate pentru prevenire, dar și despre închiderea școlilor. 

Publicitate

"Noi am avut o discuție tehnică ieri, înainte de comitetul pentru Situații de Urgență, iar una dintre probleme exact asta a fost: cum să organizezi școlile, nu în sensul continuării programului de învățământ, ci în sensul găsirii unor soluții pentru copii care trebuie să rămână acasă. E o problemă care nu e simplă pentru cei care nu au bunici sau alte rude, dar atlfel, ei trebuie să stea în condiții de siguranță. Mai mult, cred că mai avem ceva de făcut, cred că într-un fel sau altul trebuie să continue educația, chiar dacă de la distanță, să aibă teme, să poată să răspundă la anumite întrebări în această perioadă. Nu trebuie să fie o perioadă pe care copilul o pierde, nu mai are niciun contact direct cu școala. Nu e vacanță, adică să ne înțelegem și cred că acest lucru legat de vacanță trebuie să-l înțeleagă și părinții sau aparținătorii copiilor și să nu le stimuleze dorința de a merge în locuri unde e aglomerat și unde riscul de transmitere a infecției este mare", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Antena 1.

OMS, studiu pe pandemia din 2009-2010

"Ieri dădeam un exemplu pe care unii l-au înțeles, alții nu. Organizația Mondială a Sănătății, în pandemia din 2009-2010, a făcut un studiu și a demonstrat că transmiterea gripei pandemice în acea perioadă, după închiderea școlilor, a fost mai mare, tocmai pentru că oamenii s-au dus cu copiii în zone foarte aglomerate și acest lucru a determinat extinderea. Aici e și o problemă de responsabilitate. E bine să limitezi ieșirile. Poți să ieși la plimbare, dar nu neapărat în grupuri mari sau în zone aglomerate cum sunt mall-urile", a mai explicat prof. Rafila. 

Angajații, nevoiți să lucreze de acasă

"E un proces pe care trebuie să-l învățăm. China să știți că l-a învățat destul de repede, iar apariția epidemiei în China a forțat companiile să găsească soluții și cred că o să existe o dezvoltare a acestui lucru de acasă, pentru foarte multe dintre business-urile care există în acest moment, mai puțin pentru activitatea efectivă de producție", a completat Alexandru Rafila. 

Sfaturi pentru populație

"Primul sfat pe care-l dau tuturor este să se informeze din surse oficiale, să nu intre în panică pentru că nu au de ce. În acest moment în România avem 25 de cazuri, dar toate acestea sunt din import sau sunt contacți ai cazurilor din import. În ceea ce privește cazul pacientului de la Gerota, s-a stabilit că el venea din Israel și cu toate că Israelul nu are multe cazuri, ați văzut că mai există încă două persoane venite de acolo și infectate, printre cele opt confirmate astăzi", a mai spus Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel