Spania a rămas fără 900.000 de locuri de muncă de când a pus în aplicare măsurile stricte menite să reducă răspândirea coronavirusului.
Spania a rămas fără 900.000 de locuri de muncă de când a pus în aplicare măsurile stricte menite să reducă răspândirea coronavirusului, conform BBC.
Situația șomajului din luna martie este cea mai rea de când se fac măsurători în Spania, țară care se confrunta cu un număr mare de oameni fără loc de muncă.
Spania a interzis toate ieșirile neesențiale și a închis majoritatea afacerilor, la jumătatea lunii martie. Cu toate acestea, coronavirusul a făcut mai bine de 10.000 de victime în țară.
Datele arată că 898.822 de oameni și-au pierdut locul de muncă de când țara a intrat în carantină, incluzând 550.000 de muncitori temporari. Cifrele oficiale arată că rata șomajului a ajuns la 3,5 milioane, cel mai înalt nivel din aprilie 2017.
„Este o situație fără precedent", a spus ministrul Muncii, Yolanda Diaz. Turismul și construcțiile au fost sectoarele cel mai rău afectate.
O analiză ONU a arătat că impactul economic al coronavirusului va fi uriaș, iar până la 25 de milioane de oameni și-ar putea pierde locul de muncă, în întreaga lume.
Între timp, 10.003 de oameni au murit din cauza Covid-19, după ce 950 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, conform datelor ministrului Sănătății din această țară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News