Coronavirusul face prăpăd în Regat. Sunt de 26 de ori mai multe cazuri decât erau anul trecut, în această perioadă

foto pixabay/ COVID-19 în Anglia
foto pixabay/ COVID-19 în Anglia

În ciuda vaccinării ridicate, coronavirusul generează îngrijorare în Marea Britanie, după creșterea numărului de cazuri. 

The Guardian scrie că sunt de 26 de ori mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Anglia, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de Biroul Național de Statistică (ONS) britanic. 

Avertisment despre revenirea fizică în școli și universități

Oamenii de știință britanici au avertizat că deschiderea școlilor în Anglia, săptămână aceasta, va declanșa o creștere a bilanțului zilnic de infectare cu SARS-CoV-2, iar situația va fi și mai accentuată de revenirea în universități și colegii a studenților. 

Dacă acest lucru va fi confirmat de raportarea zilnică a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, un nou val de infectări ar putea impune noi restricții, pe măsură ce se va apropie iarna. 

În Anglia, în acest context, se pune presiune pentru vaccinarea persoanelor vulnerabile cu doza de rapel, dar și pentru extinderea vaccinării copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. 

Profesorul Clarke, avertisment

Simon Clarke, profesor asociat în microbiologie celulară la Universitatea Reading, a afirmat că în săptămâna care s-a încheiat în 20 august, ONS a estimat că 756.900 de oameni din Anglia au fost infectați cu SARS-CoV-2, adică o persoană din 70. 

”Anul trecut, pe vremea aceasta, ONS estima că 28.200 de oameni din Anglia au fost infectați. Acest lucru înseamnă că o persoană la 1.900 de cetățeni era infectată cu SARS-CoV-2. Prin urmare, infectările comunitare au crescut de 26 de ori față de anul trecut, când populația era nevaccinată și țara era la trei luni de la redeschidere” atrage atenția profesorul. 

El se așteaptă ca toamna să sporească numărul de cazuri și dintr-un alt motiv: vor avea loc tot mai multe reuniuni la interior, odată ce vremea se răcește. ”Sfârșitul vacanțelor de vară și reîntoarcerea oamenilor la muncă și educație, fără îndrumări clare cu privire la măsurile fizice pentru a evita transmiterea, cum ar fi purtarea măștii sau distanțarea socială, va crește, de asemenea, ratele de infectare.” spune Simon Clarke. 

În România, sunt raportate oficial mai puține cazuri decât în 2020, cu aproximativ 300, la acest moment. Însă, din ce înțelegem din Marea Britanie, datele la care se raportează comparația sunt estimări. 

Vezi și: COVID-19, BILANȚ 29 august 2021. Datele zilei, în pandemia de coronavirus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel