Cori Grămescu a vorbit despre anii în care s-a luptat pentru a reuși să se simtă bine cu ea.
"Corpul femeii a fost pus mereu într-o oglindă strâmbă a societăţii. Acum, mai mult decât oricând, tiparele sunt stricte, impuse de social media, iar consecinţele pe care le au asupra femeilor duc până la boli grave, chiar şi de natură psihologică. Ca să nu te afecteze astfel de chestiuni este extrem de important să ai o imagine de sine solidă, să ştii cine eşti şi ce reprezinţi tu în sinea ta. Mie mi-au fost necesari 13 ani de terapie să ajung să mă simt bine în pielea mea, să trăiesc în echilibru şi să simt că sunt împăcată cu mine însămi. Şi a fost nevoie să parcurg un drum lung de remodelare a propriului corp, de reechilibrare a relaţiei cu mâncarea, de împlinire în viaţa mea intelectuală şi spirituală şi de a-mi găsi semnificaţie şi sens în activităţile profesionale şi sociale", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
Recent, Cori Grămescu a explicat cum poți să slăbești 10 kilograme în mod eficient și corect.
"Ca să slăbiți eficient și corect 10 kilograme, mai ales în condițiile în care avem un punct de pornire cu multă grăsime pe corp și o masă musculară redusă, prima etapă de program trebuie dedicată creșterii procentului de masă musculară. Exerciții cu greutăți mai mari pentru îmbunătățirea calității masei musculare reprezintă baza programului de sport, cu sesiuni de steady cardio cu puls 120-130.
"Deficitul caloric nu trebuie să fie mai mare 200-300 kcal pe zi"
În etapa aceasta, deficitul caloric nu trebuie să fie mai mare 200-300 kcal pe zi pentru a asigura substratul energetic necesar creșterii nivelului de masă musculară, iar dieta ar trebui să fie cu conținut moderat de carbs și ceva mai multe proteine. În această primă lună, obiectivul este ca scăderea în cm să fie mai mare decât scăderea în kg și ţintim către o scădere de circa 3 kg, însă ne interesează să avem constanța alimentară cu meniul (fără dulciuri, snacks calorice sau alcool) şi să creștem cantitatea de legume consumate şi numărul de ore de somn.
În a doua lună, începem să ciclizăm carbohidrații, trecem către o rutină de antrenament bazată de mișcări de rezistență dinamică şi începem să încorporăm o rutină cardio de intensitate mai mare, cu obiectivul de a începe să reducem din greutate şi din centimetri în ritm mai susținut.
Tranziția către etapa de menținere
A treia lună, odată cu atingerea obiectivului de greutate, înseamnă tranziția către etapa de menținere, cu focus pe integrarea în stilul de viața non-dieta a programului de sport de intensitate mai redusă, a principiilor alimentației sănătoase şi a momentelor de răsfăț culinar într-o variantă care să nu destabilizeze corpul.
Următoarele 2-3 luni sunt despre fixarea acestui sistem de control flexibil, conectarea cu propriul corp şi înțelegerea ancorele motivaționale la care putem apela pentru a ne menține motivația de a fi atente la corpul nostru şi de a nu recădea în automatisme comportamentale care să ne conducă la a ne îngrăşa din nou", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.
Vezi și: Dietă Sore. Cum a slăbit artista, după sarcină: "E varianta câștigătoare. Mănânc și dulciuri"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu