EXCLUSIV  Problema din sistemul asigurărilor din România. Mircea Burlacu (BNS): Nu e corect, dar în felul ăsta încasează mult de la toți!

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare Constanța și vicepreședinte al Blocului Național Sindical (BNS), Mircea Burlacu, în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă?”, cu privire la problema asigurărilor RCA.

”Mă uitam la ce cereau transportatorii - cereau diminuarea RCA-ului, pentru că spuneau, la un moment dat, că plătesc mai mult decât în unele țări din afara României”, a spus jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Marea problemă pe care o are România, în momentul de față, este corupția sistemică din sistemul asigurărilor. Această corupție se manifestă în mod diferit de la nivelul de decizie până la nivelul de execuție. (...) Există corupție în rândul asiguratorilor și persoane care colaborează direct cu cei care fac decontul pe asigurare, cu service-urile și, nu în ultimul rând, cu beneficiarii. Ca să poți să faci o politică sănătoasă în legătură cu asigurările, trebuie regândit întreg sistemul. Trebuie create divizii de oameni care să facă investigații în rândul asigurărilor, să vadă ce se întâmplă.

Raportarea bonsului-malus la valoarea daunei

În condițiile în care, practic, nivelul de daune se rostogolește precum bulgărele și crește amețitor, singura soluție care le rămâne ăstora e să crească polița de asigurare. Am văzut acolo o revendicare cu care aș fi de acord, raportarea acelui bonus-malus nu la numărul de incidente, ci la valoarea daunei. Mi se parect corect. Eu dacă-i zgârâii bara unuia, că n-am fost atent, și îi dau asigurarea, practic, un accident similar în care faci o daună totală are același bonus-malus ca și mine. Nu e corect, dar în felul ăsta încasează mult de la toți.

Ar fi o revendicare pertinentă și corectă, pentru că trebuie să faci o politică sănătoasă în rândul asigurărilor astfel încât dezdăunarea să se facă la niște valori corecte”, a precizat președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare Constanța și vicepreședinte BNS, Mircea Burlacu, în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă?”.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel