„Corupție fără precedent” în Ucraina. Antreprenorii avertizează că hoția dăunează capacităților defensive în fața Rusiei și îi cer lui Zelenski să intervină

AGERPRES
AGERPRES

Ucraina, o țară deja cunoscută pentru nivelul mare de corupție, se confruntă cu un nivel și mai mare al acesteia, mai ales de când a izbucnit războiul, iar comunitatea de afaceri a țării cere acțiuni concrete.

Federația Patronelor din Ucraina, reprezentând antreprenorii ucraineni, a adresat miercuri un apel către președintele Volodimir Zelenski, cerând măsuri pentru a reduce abuzul de putere al oficialilor guvernamentali. Abuzul de putere al oficialilor militari și al judecătorilor a depășit toate limitele, potrivit antreprenorilor ucraineni, care cer înființarea unui registru public pentru identificarea oficialilor corupți, conform RMX.

Potrivit acestora, corupția la o scară fără precedent erodează capacitățile defensive ale Ucrainei.

În ciuda războiului în desfășurare, aceștia susțin că nivelul de constrângere, corupție și impunitate în rândul oficialilor de stat este în prezent la cel mai ridicat nivel din istorie, după cum a raportat portalul de știri ucrainean Pravda.

„În condiții extrem de dificile de război, afacerile ucrainene au devenit pilonul statului. Plata impozitelor, proiectele de voluntariat, susținerea forțelor armate și investițiile, protejarea locurilor de muncă și asigurarea unei plăți stabile a salariilor sunt semne de normalitate pentru cetățeni, pe care afacerile le asigură în aceste vremuri grele”, se arată în manifestul semnat de 42 de patroni de companii cu mii de angajaţi.

„Exercitarea nedreaptă a puterii corupților în uniforme și haine judiciare a atins cote intolerabile. Având în vedere războiul în desfășurare, un astfel de comportament depășește simpla criminalitate”, se arată în document.

„Oricine se angajează în astfel de acțiuni, purtând o uniformă militară sau o haină de judecător, pentru o mită în timp de război, trebuie să fie tras la răspundere”, au scris antreprenorii în scrisoare către Zelenski.

Potrivit antreprenorilor, corupția la o scară fără precedent subminează capacitățile defensive ale Ucrainei, deoarece armata este finanțată din taxe, iar abuzul de putere al birocraților ucraineni a provocat deja două valuri de emigrare a antreprenorilor din Ucraina.

„Deoarece corupții din serviciul de stat sunt încrezători că pot acționa fără consecințe, comunitatea de afaceri preia această provocare. Vom crea un registru public al oficialilor și al judecătorilor corupți”, au scris antreprenorii, îndemnând pe președinte să-și folosească puterile și să intervină.

Aceștia și-au exprimat disponibilitatea de a furniza numele personalului de serviciu și ale reprezentanților judiciari care iau mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel