Coșmar pe plajă: Trei oameni atacați de rechini

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Plajele din Golful Floridei au devenit scena a trei atacuri separate ale rechinilor, ceea ce a determinat autoritățile să avertizeze turiștii să fie vigilenți.

Incidentul principal a avut loc vineri, în jurul orei 13:20, în apropiere de WaterSound Beach, când o femeie de aproximativ 45 de ani a fost atacată. Atacul i-a provocat răni grave la șold și la mână, necesitând transportul de urgență la spital cu elicopterul. Din nefericire, o parte a brațului a necesitat amputare, potrivit BBC.

La mai puțin de două ore distanță, pe o altă plajă situată la aproximativ 6 kilometri spre est, două adolescente se aflau în apă cu prietenii când au fost atacate de rechini. Una dintre fete a suferit „răni grave la piciorul superior și o mână”, în timp ce cealaltă a avut răni minore la picior.

Atacurile au determinat autoritățile să patruleze zona cu ambarcațiuni, iar unele plaje au fost închise temporar. Plajele au fost redeschise sâmbătă, însă sub avertisment sporit: steaguri violet care semnalează prezența vieții marine periculoase.

Deși atacurile de rechini nu sunt neobișnuite în zonă, autoritățile subliniază necesitatea precauției. „Rechinii sunt mereu prezenți în Golf”, a declarat biroul șerifului din Walton County. „Înotătorii și persoanele care se află pe plajă trebuie să fie atenți când intră în apă și să fie conștienți de împrejurimi”.

Potrivit International Shark Attack File, coordonat de Universitatea din Florida, anual au loc în jur de 70 până la 100 de atacuri neprovocate de rechini la nivel global, ce rezultă în aproximativ cinci decese.

Experții consideră că migrația peștilor mici în zonele de coastă din această perioadă a anului ar putea fi un factor care a contribuit la atacurile de vineri. De asemenea, momentul atacurilor - la mijlocul după-amiezii - este considerat neobișnuit.

Autoritățile locale recomandă turiștilor să înoate cu precauție, să respecte mediul Golfului, să se hidrateze corespunzător și să aibă grijă de cei dragi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel