Morel Bolea a fost arestat. Ieșeanul este de trafic de minori. El și-a desfășurat activitatea încă din anul 2000. De-a lungul timpului, a avut contracte inclusiv cu agenția care se ocupă de combaterea infracțiunilor de care astăzi este acuzat. La TV, se lăuda că luptă împotriva traficului de persoane, beneficiind de fonduri europene.
Cinci tinere au depus plângere împotriva lui Morel Bolea. Numărul victimelor ar fi de ordinul zecilor, conform unor surse din anchetă, citate de Antena 3. Se pare că bărbatul era mereu înconjurat de aceleași cinci femei care încurajau abuzurile lui și făceau să pară, în ochii proaspetelor fete racolate, că ceea ce se întâmplă este normal.
O fostă membră a organizației lui Bolea a vorbit, pentru sursa citată, despre ce a pățit, cum a fost violată, abuzată și umilită de când era minoră, de când avea 15 ani: ”Identitatea mea era spulberată. Nu mai ştiam ce eram. Nu mai puteam să mă uit în oglindă. Mă uram pe deplin pentru ceea ce făcusem. Mă uitam la bărbaţi cu o frică incredibilă, cu o ură incredibilă. Voiam să mă sinucid”. Numită generic Maria, ea a vorbit deschis despre tot ce a îndurat în Kasta Morelly.
A ajuns la Kasta Morelly în 2006, când avea 15 ani. Provenea dintr-o familie extrem de săracă şi i se promisese o viaţă de lux în lumina reflectoarelor. După 3 luni, mirajul a început să dispară şi să se transforme într-un film de groază.
”După ce am făcut şedinţa fotografică, au început mângâierile. A început să mă mângâie pe fund, pe picioare, să mă îmbrăţişeze, să mă atingă”, a spus Maria. Ea a continuat: ”Într-o zi am ajuns la sediu şi m-a luat în bucătărie, m-a închis în bucătărie şi mi-a zis acum o să-mi faci... M-a pus să mă aşez pe scaun, şi-a scos... Şi-am făcut! Am tăcut şi am făcut! Mă învăţa cum să fac. Eram stâncă”.
Nu a vorbit cu nimeni despre ce i s-a întâmplat. De rușine. Și de frică.
”M-a luat într-o zi şi îmi zice: astăzi este o zi specială pentru tine. Surpriza era că m-a luat de mânuţă, m-a dus în apartamentul unei fete de la organizație şi mi-am pierdut virginitatea cu el. Am făcut tot ca o marionetă, am închis ochii şi, în timpul actului, nu am deschis ochii. Am stat acolo încremenită şi l-am lăsat să-şi facă treaba”, a mai povestit tânăra.
După un an de abuzuri, Maria a reușit să iasă din acea ”cușcă” în care o închisese Bolea. Deși agenția primea multe contracte și, prin urmare, mulți bani, fetele nu primeau nimic. După o săptămână petrecută la București, pe banii ei, Maria i-a spus totul mamei.
”Morel tot plin de el, cu banii în mână, vine şi spune: Uitaţi, doamnă! Vă dau banii ăştia ca să vă ajut, pentru că sunteţi săraci şi aveţi nevoie. Ăia erau banii mei, munciţi de mine şi el pretindea că sunt banii lui, că mie nu mi se cuvenea nici măcar un leu”, spune Maria.
La 19 ani, tânăra a ajuns la psihiatru. A fost diagnosticată cu stres posttraumatic şi a făcut terapie 11 ani.
”La data de 09.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iași efectuează 5 percheziţii în municipiul Iași la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021 ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.
În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional).
Precizăm că, până la acest moment, în urma cercetărilor, au fost identificate cinci persoane vătămate.
Activitatea beneficiază de sprijinul unei Organizații nonguvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție” arăta comunicatul DIICOT, completat ulterior:
”În urma celor 5 percheziții domiciliare efectuate, organele de cercetare penală au identificat și ridicat sumele de 49.000 de euro, 51.000 de lei și 3.000 USD, 24 de telefoane mobile, 13 laptopuri, 19 carduri USB și 9 hard disk-uri externe precum și înscrisuri și alte documente de interes în cauză.
În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Iași a admis propunerea formulată de către procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Iași și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Într-o emisiune TV, Morel Bolea, culmea, ”demasca secretele traficului modern de persoane”.
”Le mulțumesc părinților că m-au învățat să ajut oamenii și-mi place să ajut oamenii” spunea Bolea, care se prezenta ca expert. El susținea că fetele care fac modeling nu o fac pentru bani: ”Întrebați orice fată care visează să facă... Vrei să faci bani din asta? Nu, dom`le, vreau să arăt cine sunt, vreau să-mi demonstrez valoarea”.
Dând ”lecții” în direct, Bolea vorbea despre ”prostituatele de lux”, afirmând că a aflat ”om la 50 de ani” că cei care racolează respectivele fetele și ”le dresează mănâncă bătaie dacă nu fac rost de cărniță nouă, pentru că fetele se depreciază foarte repede”. ”O tânără este racolată pentru că are potențial - îți trebuie potențial, artă - și ei i se explică ”uită-te, ca să te realizezi” și fata este lămurită că ”uite, am să caut pentru tine un investitor sau un om bogat cu care să te căsătorești” și ele, când pleacă la petreceri, sunt pe deplin convinse că sunt niște bărbați care le iubesc - apropo de psihologie - și sunt investitori”.
Sunt mai multe filmări în care Morel Bolea dă astfel de ”lecții”, ca un ”expert în combaterea traficului de persoane”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News