Coșmarul unor chiriași din Cluj-Napoca: Ne-au zis doar după semnarea contractului. Acum stăm cu frică

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @williamdondyk
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @williamdondyk

Doi tineri chiriași din Cluj-Napoca trec prin momente de coșmar, la numai câteva săptămâni de când s-au mutat.

Găsirea unei chirii decente în Cluj-Napoca este o adevărată provocare, știut fiind faptul că orașul transilvănean este unul dintre cele mai scumpe din țară. Și nu de puține ori în spatele unui preț acceptabil se pot ascunde nereguli, despre care chiriașii află din păcate abia după ce semnează contractul și se mută.

Un astfel de caz a fost semnalat de un cuplu de tineri, care au ales un apartament din cartierul Mărăști, însă proprietarii i-au anunțat abia după semnarea contractului că fostul chiriaș, cunoscut cu probleme psihice, are obiceiul de a reveni la respectiva locuință.

Cei doi tineri și-au expus situația în care se află, unde desprinsă din filmele de groază.

”Vreau și eu să vă povestesc cum am pățit cu chiria în care tocmai ne-am mutat fiindcă sunt curioasă ce părere au oamenii care nu fac parte din cercul nostru de prieteni. 

De la 1 ianuarie, eu și prietenul meu, ne-am mutat într-un apartament cu 3 camere din unul de 2 camere. Lucrăm de acasă și aveam nevoie să avem fiecare biroul lui, plus că vrem să adoptam o pisicuță și vechiul apartament nu era pet friendly.

Am venit și am văzut apartamentul cu agentul imobiliar. Ne-a plăcut, ne-am întâlnit cu proprietarii și am stabilit o dată până când le vom spune dacă vrem într-adevăr să ne mutăm sau nu.

Ei, ne-am hotărât, și după ce am semnat contractul și am plătit chiria și garanția proprietarii ne-au spus că: Aaaa, știți ce voiam să vă mai zicem? Este un om pe care a trebuit să-l dăm afară cu jandarmeria și vecinii au zis că l-au mai văzut pe stradă, nu credem că va mai veni dar am zis să vă zicem ca să știți’.

Șoc și groază din partea noastră, însă plătisem și semnasem deja, plus că oamenii au reușit să ne convingă că individul e inofensiv (plus că ne doream foarte mult să ne mutăm în apartament)”, au povestit chiriașii terorizați, pe o platformă de socializare, scrie Știri de Cluj.

Hărțuiți de fostul chiriaș

Cei doi tineri au povestit că la numai o săptămână după ce s-au mutat în apartament, s-au trezit cu fostul chiriaș la ușă, care suna insistent la soneria locuinței, dar și bătea în același timp.

”Este interfon la scară, dar omul a intrat cumva, noroc ca yalele ușii de la apartament au fost schimbate. Am anunțat proprietarii că a venit și că ne e frică de nu mai putem. Ei, prima dată, ne-au luat cu Ignorați și sunați la poliție dacă mai vine.

Seara ne-au sunat și am discutat puțin, i-am întrebat de ce l-au dat afară, și le-am mai zis de ‘nspe mii de ori că ne e frică.

Oamenii după asta și-au dat seama că ne-am speriat în ultimul hal și au început să vină să schimbe interfonul și să schimbe cheia la toți vecinii, să ceară semnături ca să pună cameră de supraveghere la intrarea în apartament.

Noi între timp am început să ne uităm la apartamente și să încercăm să ne mutăm (după o săptămână după ce ne-am mutat în noul apartament). Le-am spus treaba asta și nu s-au mirat”, a continuat tânăra.

Citește și: Celebra garsonieră cu canapea galbenă, din nou la vânzare. Prețul, un ”chilipir” pentru Cluj Napoca: ”Mai rezistă pe piață”

”Ne simțim batjocoriți”

”Nu mai știm ce să credem, ne simțim batjocoriți. Mi se pare josnic ce au făcut, că ne-au zis doar după semnarea contractului. Acum trebuie să stăm cu frica până găsim alt apartament. Când le-am zis că am fost să vedem apartamente au zis că: Noi nu vă putem ține, dar v-am zis de la început”, a mai spus tânăra, precizând că fostul chiriaș a fost evacuat încă din luna iunie a anului trecut.

”Omul a fost dat afară în iunie și a venit la ușă în ianuarie. Ar fi fost timp destul pentru schimbat interfoane și pus camere de filmat. Ne-am mutat și apartamentul are un stalker (chiriașul anterior)”.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, iar cele mai multe dintre ele recomandau mutarea cât mai rapidă din respectivul apartament, chiar dacă în rest aveau condițiile pe care și le doreau.

”Mai bine vă mutați… oricât ar fi apartamentul de ok nu merită să stai cu frică și stres de fiecare dată când vii sau pleci din clădire. Cu oamenii instabil psihic nu e de joacă.

Proprietarul evident că va spune că nenea e inofensiv pentru că vrea să vă țină. Mi se pare groaznic să vină să bată la ușă și să insiste la oameni pe care nu-i cunoaște să deschidă... Nici nu vreau să mă gândesc ce ar face dacă ar prinde odată ușa deschisa. E nasol să te tot muți, dar siguranța e pe primul loc”, a scris unul dintre internauți.

Citește și: Țeapă uriașă pentru sute de oameni. Cum a ajuns o garsonieră să fie vândută la 8 persoane în același timp. ”Mi-a zis că dacă las toți banii, îmi face reducere”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel