Costel Corduneanu a fost eliberat joi seară, din penitenciar, după ce a formulat a cincea cerere.
Tribunalul Mureș a decis să admită cererea lui Costel Corduneanu și să dispună liberarea condiționată.
„Admite contestaţia formulată de petentul condamnat CC, în prezent deţinut în Penitenciarul Târgu Mureș. Desfiinţează Sentinţa Penală nr. 762 din data de 20 august 2020 a Judecătoriei Târgu Mureş. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului CC. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor legale privind revocarea liberării condiţionate. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.”, se arată în decizia Tribunalului Mureș.
Potrivit unui document obținut de DC News, în motivarea în fapt a cererii formulate la mijlocul lunii august, Costel Corduneanu a arătat că îndeplinește toate condițiile prevăzute de art. 100 din Codul penal: a executat 2 ani 5 luni și 2 zile din totalul de 3 ani, se află în regim semideschis, a achitat integral toate obligațiile civile, s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.
De asemenea, Costel Corduneanu „este cunoscut cu afecțiuni cardiace severe, fiind și operat”, se arată în document, alături de faptul că „are trei copii în întreținere”.
Pare-se că la decizie a „cântărit” și faptul că unicul raport disciplinar datează din februarie 2011. Astfel s-a concluzionat că liderul clanului Cordunenilor „nu constitutie un impediment pentru liberare”.
În timpul condamnării, Costel Corduneanu „a participat la trei concursuri tematice, la trei activități de grup religioase, la o activitate sportivă, la două activități educaționale-desen (o activitate abandonată; una finalizată) și la programul de adaptare la viața instituționalizată”.
Documentul menționează că „din dosarul conexat (2011) rezultă că a participat la activități sportive și la un program de dezvoltare a universului cunoașterii-ambele activități finalizate”.
Corduneanu a păstrat legătura cu familia și a fost susținut moral și financiar. S-a consemnat, totodată, că din punct de vedere psihologic, nu au fost identificate riscuri care să necesite intervenție de specialitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News