Costel Fotea: Lucrările de infrastructură continuă în ritm alert în județul Galați

Foto: Facebook Costel Fotea
Foto: Facebook Costel Fotea

Podul de la Matca și drumul de la Corod către Cerțești sunt în grafice, afirmă Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Podul de la Matca, de peste pârâul Corozel, este în plin proces de reabilitare. Este cea mai amplă lucrare realizată vreodată la acest important pod de pe DJ251A, care are o lungime totală de aproape 35 de metri.

S-a consolidat fundația, s-a demolat și reconstruit de la zero calea de rulare și se regularizează albia pârâului în zona podului.Aceasta este o lucrare realizată în cadrul investiției de modernizare a drumului dintre Matca și Corod (DJ251A).

În ultimii 8 ani, din cele 127 de poduri mari de pe drumurile județene au fost modernizate sau sunt în curs de modernizare aproximativ 100, a precizat Costel Fotea.

De asemenea, drumul de la Corod către Cerțești (DJ251B) se transformă într-un drum sigur și modern. Practic, drumul este refăcut complet, toată infrastructura fiind consolidată și modernizată. S-a toarnat primul strat de asfalt în extravilanul localității Corod.

Mai mult, acum partea carosabilă are 6,5 metri, cu 1,5 metri mai mult față de perioada de dinaintea lucrărilor.

Lucrări sunt și pe:

- DJ251, de la blocurile Petrom către Slobozia Conachi, acolo unde drumul este lărgit cu doi metri (de la 6 m la 8 m).

- DJ251H, între Valea Mărului și Corod.

Totul face parte dintr-o amplă lucrare de modernizare a aproape 60 de kilometri, pe ruta: Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) – intersecția cu DN25 (pod sat Traian). Investiția este de peste 360 de milioane de le, a declarat Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel