Costumele și recuzita din ”The Crown”, scoase la licitație luna viitoare

FOTO: captura video YouTue @HistoryFrontier
FOTO: captura video YouTue @HistoryFrontier

Peste 450 de obiecte din serialul ”The Crown” vor fi expuse la Londra, apoi se vor scoate la licitație. Încasările vor fi direcționate către Școala Națională de Film și Televiziune din Marea Britanie.

O serie de costune, recuzită și decoruri din serialul ”The Crown”, pentru care Elizabeth Debicki a fost premiată cu Globul de Aur la categoria ”Cea mai bună actriţă în rol secundar”, în rolul prințesei Diana, vor fi expuse  în această săptămână la Londra, urmând să fie scoase la licitație, a transmis Reuters, citat de Agerpres.

Între acesea se află o replică a rochiei de încoronare a reginei Elisabeta a II-a la o reproducere a trăsurii regale Gold State Coach, de la rochia de răzbunare a prințesei Diana la fațada reședinței premierului britanic, de la Downing Street numărul 10, vor putea fi admirate de iubitorii acestui serial.

Peste 450 de obiecte din serialul Netflix ”The Crown”, a cărui acţiune s-a concentrat pe domnia regretatului monarh britanic Elisabeta a II-a, vor fi expuse public la casa de licitaţii Bonhams începând de joi, înaintea licitaţiei ”The Crown Auction”, organizată la 7 februarie.

Serialul de succes, ale cărui dialoguri şi acţiune au stârnit controverse, s-a încheiat luna trecută după şase sezoane în care actorii Claire Foy, Olivia Colman şi Imelda Staunton au portretizat-o pe regină în diferite etape ale domniei.

Printre obiectele expuse se numără costumele purtate de personajele principale, inclusiv de Elizabeth Debicki, care a jucat rolul regretatei prinţese Diana.

O replică a rochiei de încoronare a reginei, purtată de Foy în primul sezon, are o valoare estimată la 20.000 - 30.000 de lire sterline, în timp ce o rochie neagră purtată de Debicki în sezonul al cincilea şi inspirată de aşa-numita ”Rochie de răzbunare” a Dianei are o valoare estimată la 8.000-12.000 de lire sterline.

De asemenea, potrivit Bonhams, urmează să fie scoasă la licitaţie singura reproducere din lume a Gold State Coach (30.000-50.000 de lire sterline), dar şi o reproducere a scaunului de încoronare - ”Coronation Chair” (10.000-20.000 de lire sterline).


În cadrul licitaţiei vor fi propuse pentru vânzare replica folosită în serial a porţilor de fier forjat de la Palatul Buckingham (6.000-8.000 de lire sterline) şi o reproducere a faţadei reşedinţei premierului britanic din Downing Street numărul 10 (20.000-30.000 de lire sterline).

Obiectele scoase la licitaţie provin din toate cele şase sezoane, după cum a declarat Charlie Thomas, director de vânzări la Bonhams. Chiar dacă regina s-a aflat în centrul atenţiei în ”The Crown”, vânzarea "reprezintă toate personajele principale din toate cele şase sezoane şi este... o adevărată scrisoare de dragoste adresată serialului", a adăugat el.



Aproximativ 150 de loturi urmează să fie fi licitate în direct la 7 februarie. Alte 300 vor fi puse la dispoziţia doritorilor în cadrul unei licitaţii online care se va desfăşura între 11 ianuarie şi 8 februarie.

Încasările obţinute în urma licitaţiei în direct vor fi direcţionate către un program de burse la Şcoala Naţională de Film şi Televiziune din Marea Britanie.

Citește și: Globurile de Aur 2024: Oppenheimer, premiul pentru cel mai bun film-dramă / 'Poor Things!', cel mai bun film comedie/musical - Lista câștigătorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel