Cotaţia argintului a explodat! De ce a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani

Foto: Pixabay.com.
Foto: Pixabay.com.

Cotaţia argintului a atins joi cel mai ridicat nivel de după 2012!

Citește și articolul - Ce ar trebui să faceți dacă nu mai reușiți să puneți bani deoparte. Adrian Asoltanie: Vă spun un sfat foarte important

Totul s-a întâmplat în contextul aşteptărilor că noi scăderi de dobândă din partea Rezervei Federale americane vor impulsiona metalele preţioase, transmite Bloomberg. Metalul alb a urcat joi cu 2,5%, până la cotația de 32,614 dolari uncia, fapt care duce avansul cumulat înregistrat de la începutul lui 2024 la 37%.

Argintul, una din materiile prime cu cele mai bune performanţe în anul 2024

Argintul este una din materiile prime cu cele mai bune performanţe în 2024, în condițiile în care decizia Fed de săptămâna trecută, de a scădea dobânda de bază cu 50 de puncte de bază, dar şi perspectiva unor noi scăderi, stimulează apetitul pentru metale preţioase.

Posibilitatea unei utilizări crescute în sectorul industrial. Cât a fost cotat argintul la bursa de metale de la Londra

Cotaţiile la argint au fost susţinute şi de posibilitatea unei folosiri crescute în sectorul industrial, pe măsură ce China a hotărât să îşi stimuleze economia, în timp ce achiziţiile de argint ale fondurilor tranzacţionate la bursă oferă şi ele semne de relansare.

La bursa de metale de la Londra, în jurul orei 12:23 p.m. uncia de argint cu livrare imediată se tranzacţiona în creştere cu 2,2% până la 32,515 dolari. Cu toate acestea, cotaţiile sunt mult sub maximul istoric de aproape 50 de dolari uncia, stabilit în anul 2011. 

Citește și articolul - Paradoxul lui 2024: oamenii vor avea impresia că este mai bine, că au mai mulți bani. Avertismentul profesorului Mircea Coșea: Prefața unei situații foarte grave începând cu anul viitor 2025

Citește și - Dolarul a scăzut în urma deciziei Rezervei Federale a Statelor Unite ale Americii de a reduce dobânda de referinţă

Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus miercurea trecută dobânda de referinţă cu o jumătate de punct procentual, la un interval cuprins între 4,75% şi 5%, în linie cu estimările.

"Comitetul a câştigat o mai mare încredere că inflaţia se îndreaptă în mod sustenabil spre 2% şi a apreciat că riscurile în îndeplinirea obiectivelor referitoare la forţa de muncă şi inflaţie sunt aproximativ în echilibru", conform unui comunicat emis la finalul reuniunii Fed de politică monetară, transmitea Reuters.

De asemenea, dolarul american a scăzut în urma deciziei Fed. Indicele dolarului a coborât cu 0,46%, la 100,45, cel mai redus nivel din luna iulie 2023. Euro a câştigat 0,46% până la 1,1164 dolari pe unitate. Totodată, dolarul a scăzut cu 0,86% la 141,17 yeni japonezi pe unitate.

Începând din iulie 2023, Fed a păstrat dobânda de referinţă în intervalul 5,25% - 5,5%, cel mai ridicat din ultimii 23 de ani, pentru a evita o nouă explozie a preţurilor. Fed se aşteaptă la o nouă reducere a dobânzii. Citește mai multe detalii aici!

Citește și articolul - Urmează cel mai prost scenariu posibil economic, mai rău decât recesiunea? ”E ca un cancer de care scapi cu măsuri extrem de dure”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel